Coronaprøver glemt i en bil: Er blevet analyseret, men for sent

Prøver er alligevel blevet analyseret, men Region Midtjylland fastholder ekstra testmuligheder i de kommende dage

14. april 2021, 18.26

VILDBJERG De 454 PCR-test, der er blevet indsamlet i søndags i Vildbjerg Sports- og Kulturcenter, og som blev glemt i en bil, er blevet analyseret. Det er meldingen fra Region Midtjylland efter at man ellers tidligere i dag oplyste, at de berørte test, der blev indsamlet i søndags, ikke var kommet frem i tide, fordi kasserne med tests var blevet glemt i en bil for længe. Men nu viser det sig efter at regionen har undersøgt sagen, at de omtalte prøver er blevet afleveret til analyse, men det er sket med en betydelig forsinkelse. Det sker, efter at flere borgere i dag har gjort regionen opmærksom på, at de har modtaget analysesvar på PCR-prøver taget i søndags på testcenteret i Vildbjerg.

- Vi har undersøgt sagen og kan nu se, at de omtalte prøver er blevet afleveret til analyse – men det er sket med en betydelig forsinkelse, som vi beklager, siger lægefaglig direktør hos præhospitalet, Per Sabro Nielsen

Kan gå uden om kø

Forsinkelsen betyder, at prøveresultaterne ikke længere kan bruges i forbindelse med coronapas med mere. Af den årsag er der ekstraordinært mulighed for at blive testet alle dage fra klokken 9-16 i Vildbjerg Sports- og Kulturcenter. De borgere, der har fået taget en test i søndags, der blev glemt, kan få en ny test uden testbestilling i morgen. Deskal blot medbringe testresultatet fra Sundhed.dk på mobiltelefon eller print, så bliver de ledt uden om eventuel kø.

Indlæser debat...