Se målet: Bjorkstrand scorede flot mål og sejrede i NHL

Oliver Bjorkstrand leverede både mål og assist, da Seattle Kraken i nat vandt i San José

Udgivet:17. marts 2023, 08.14

Læsetid:1 minut

Oliver Bjorkstrand jubler med topscorer Vince Dunn, efter at canadieren har scoret sejrsmålet til 2-1. Herningenseren stod for oplægget. Tidligere i kampen scorede Bjorkstrand selv målet til 1-1. Foto: Ritzau Scanpix

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

ISHOCKEY Efter tre nederlag på stribe kom Seattle Kraken og Oliver Bjorkstrand i nat dansk tid tilbage på sejrssporet i verdens bedste ishockeyliga, NHL.

Herningenseren udlignede til 1-1 og leverede oplægget til det matchvindende mål, da Seattle vandt 2-1 efter overtid på udebane mod San José Sharks.

De første to perioder var målløse, men knap halvandet minut inde i sidste periode kom bundholdet San José i front til glæde for størsteparten af de 11.720 tilskuere i SAP Center.

Men glæden varede under seks minutter, før Oliver Bjorkstrand udlignede på en flot scoring. San José var i angreb, men mistede pucken. Herningenseren stormede af sted i en kontra og fik en knaldhård pasning lige på bladet fra canadiske Yanni Gourde. Bjorkstrand tog pucken med i en friløber og udplacerede James Reimer i værternes mål.

To minutter inde i ekstraperioden sendte Oliver Bjorkstrand en hård, præcis pasning til Vince Dunn i højre side. Canadieren, der er Seattles topscorer, tog pucken med ind i angrebszonen og hamrede den i mål til 2-1.

Herningenseren blev kåret til såkaldt »third star«, kampens tredjebedste spiller. Matchvinderen Vince Dunn blev »first star« og dermed kampens bedste.

27-årige Bjorkstrand er nu oppe på 37 point for 68 kampe i sæsonen fordelt på 15 mål og 22 assists.

Seattle Kraken ligger på syvendepladsen i Western Conference med 14 kampe tilbage af grundspillet i NHL.

Indlæser debat