112

Rendegraver var »helt overtændt«: Brandfolk kunne køre efter røgen

En rendegraver brød onsdag formiddag i brand i Ørnhøj

24. juni 2020, 14.05

Foto: Henrik Ole Jensen

ØRNHØJ En noget rystet medarbejder kunne onsdag formiddag blot se til, da den rendegraver, han tidligere havde arbejdet på, brød i brand.

Det fortæller Peter Kristensen, der er indsatsleder ved Brand & Redning MidtVest.

Ifølge ham var rendegraveren gået i stykker, og derfor var medarbejderen for en kort stund gået væk for at ringe til sin chef. Da han vendte tilbage stod rendegraveren i flammer.

Der skete ingen personskade i forbindelse med branden, og rendegraveren stod også placeret langt nok væk fra bebyggelse til, at der kunne være fare for spredning.

- Den stod dog op af noget, der nok skulle have været brændt af i sankthans-bålet. Men det blev det så i dag i stedet for, siger Peter Kristensen.

Brand & Redning MidtVest har en station i Ørnhøj, og derfor kunne de hurtigt være på stedet i Nordtoften i Ørnhøj. De har nok heller ikke haft brug for at indspille gps’en inden udrykningen, for røgen kunne ifølge indsatslederen ses på lang afstand.

Brandfolkene kunne dog ikke redde rendegraveren, som brændte ud.

- Den var det, vi kalder »helt overtændt«. Når den nu er udbrændt, så skulle vi efterfølgende bare konstatere om brændstoftankene var intakte, og det var det, siger Peter Kristensen og tilføjer:

- Der er ingen grund til at tro, at det er andet end en teknisk defekt.