Flere humane folk skal ansættes i ældreområdet

15. september 2020, 12.53

Arulanantharajah Thillainadarasa. Foto: Tom Laursen

ÆLDRE I dag bliver der talt om problemerne på plejehjem. Dette er noget som skal løses med det samme, da det er de ældre, som lider. Min mor var kommet på Vesterled Plejecenter i Herning i 1997. Hun talte ikke dansk, men hun talt lidt engelsk, og en tamilsk kvinde arbejdede derude sørgede for, at min mor havde det godt og samtidige besøgte min familie og jeg hende hver evig eneste dag. I den tid mødte jeg flere folk, som arbejdede for velfærden. Det var herefter jeg lavede filmen »Sandheden« på Vesterled Plejecenter - formålet var, at ældre indvandrere skal lære dansk samt alle udenlandske børn skal lære deres modersmål. Hvorfor opstår disse problemer i ældreplejen? Det er ikke et problem, som er begyndt i dag. Det er opstået på grund af besparelsen på ældreområdet. Først blev mange pensionistklubber lukket, hvor flere ældre mistede deres kvalitetsliv og begyndte at blive ensomme. Hvis der havde været nogle pensionistklubber, kun de møde flere mennesker og besøge deres venner på plejecenteret. Efter besparelsen mistede de ældre en del af deres velfærdsliv.

Det andet problem i ældreplejen er, at de skal ansætte nok folk, hvor de skal arbejde uden tidspres og travlhed, det er meget vigtigt, da de ældre skal plejes med omhu. Jeg kender til situation. Den tid min mor var på Vesterled Plejecenter, blev hun passet rigtigt godt af alle ansatte for 23 år siden. Min mor havde altid en snor ved siden af sig, som hun kunne trække i hver gang, hun havde brug for hjælp. Dem som arbejdede, var meget hurtige til at se efter hende, og se om hun var okay. Vi har aldrig haft oplevet noget negativt den tid, min mor var på plejehjemmet. Dem, som arbejdede derude, havde hjertet fyldt med humanitet og medmenneskelighed.

Når de ældre når til et sted, hvor de har brug hjælp fra andre mennesker, så kan pensionistklubber være et sted, hvor de kan komme ud og møde andre og få hjælp. Efter pensionistklubberne blev lukket ned, opstod der rigtig mange problemer for de ældre.

Vi har aktivitetscentre rundt omkring i landet, men ikke i de små byer. Der er så mange ældre, som bor i de små byer, som gerne vil ud og møde nye mennesker og lave aktiviteter med andre ældre. Derfor kunne det være rart for dem, at der er aktivitetscentre i flere små byer. Hvor de kan færdes og mødes med andre og hygge sig. Der er flere aktivitetscentre, som ikke holder åbent om aftenen, og de kan bruges igennem økonomisk støtte fra kommunen. Der er mange frivillige, som er klar til og hjælpe de ældre og laver aktiviteter for de ældre. Så kommunen kan hjælpe de ældre.

Hver kommune kan sætte en lille del af til de ældres aktiviteter, møder, udflugter og samtidig ansætte folk med en humanitær mentalitet, som vil pleje de ældre med omhu.

Det er vigtigt, at vi behandler og passer disse mennesker, som har opbygget vores samfund og arbejdet for samfundet. Den eneste måde at sige tak for deres arbejde er, at vi alle sammen kæmper for, at de skal have et fredeligt og roligt liv.