Syrisk familie har ingen bil: Derfor må sønnen på cyklen for at komme hjem fra efterskole

17-årige Kawa Abdul Karim er glad for efterskolelivet, men kan ikke komme hjem til Silkeborg

22. november 2018, 19.13

17-årige Kawa Abdul Karim får svært ved at komme hjem på weekend fra efterskolen. Hans forældre har hverken kørekort eller bil, og de er således afhængig af rute 77. Foto: Laila Kempel

BORDING KIRKEBY 17-årige Kawa Abdul Karim er elev på Hestlund Efterskole og rigtig glad for sit ophold, der en del af hans integration i Danmark.

Når det ringer ud efter sidste time fredag eftermiddag, tager silkeborgenseren sin weekendtaske og går ud til vejen, hvor han venter på bussen, der kører lige forbi skolen og hele vejen hjem til Silkeborg.

Men fra 1. april er det slut. Så går den ikke længere.

Og selvom Silkeborg kun synes et stenkast væk, bliver det lidt af en udfordring,

Kawa Karims forældre har intet kørekort og heller ingen bil, og kan således ikke lige smutte forbi og hente sønnen hjem.

- Jeg kan cykle de 3,7 kilometer til Bording og tage toget, men så skal min cykel stå hele weekenden på stationen, og så er jeg bange for, at der sker noget med den, forklarer Kawa Abdul Karim.

Skolekammeraten Alexander Krus er noget chokeret over budskabet om, at bussen stopper med at køre.

- Det er simpelthen løgn, at den skal lukkes. Vores tid på skolen er næsten slut, når bussen lukker ned til april, men det er godt nok synd for næste års elever. De kan cykle til Bording, men det er for usikkert at efterlade sin cykel der, siger Alexander Krus, der bor i Gullestrup.

Han har ofte taget 77'eren til Herning, hvor han nemt kan fange en bybus til Gullestrup, hvis altså forældrene ikke henter ham ved stationen.

Lige så overrasket over til den manglende busforbindelse er Emma Rasmussen.

Hun har været elev på Hestlund Efterskole i to år og har slet ikke tal på de gange, hun har brugt bussen.

- Jeg har taget den, når jeg skal hjem på weekend. Enten tager jeg den til Ikast eller Herning, hvor mine forældre henter mig. Vi bor i Simmelkær og har ikke så langt, men vi bruger da også bussen, hvis vi lige skal ind og hente noget i Ikast, eller vi i en weekend tager i svømmehallen, siger Emma Rasmussen.

Fysisk udfordrende...

Læs denne artikel

- og alle andre på Herning Folkeblad fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos Læserklubben