112

Det seneste politi-døgn: Oksekødstyv, sliktyv og nogle bøllebank, som politiet dog ikke ville blande sig i

Har er i artiklen får du det seneste døgns hændelser på politiets døgnrapport

Udgivet:16. september 2022, 10.03

Læsetid:5 minutter

Bil og cyklist i uheld i fodgængerfelt: Cyklist kvæstede armen - og begge fik sigtelse

Torsdag ved 8-tiden var der et uheld i et fodgængerfelt på Nygade i Herning.

En 18-årig kvinde kom i bil kørende i østlig retning med en hastighed på 40-50 kilomter i timen, og hun bremser for at undgå at ramme en 20-årig mand på cykel, som er på vej over fodgængerfeltet ned mod Torvet. Kvinden rammer dog alligevel baghjulet, så cyklisten vælter.

Den 20-årige mand fra Herning blev efterfølgende kørt til tjek på sygehuset i Gødstrup, da han havde kvæstelser på den ene arm.

Kvinden i bilen har forklaret politiet, at hun blev blændet af den lavthængende sol, men det ændrer ikke på, at hun er sigtet for påkørslen, mens cyklisten er blevet sigtet for at cykle over fodgængerfeltet.

Kødtyv på spil: Stjal oksekød for flere hundrede kroner

Torsdag middag blev Netto på Silkeborgvej udsat for et oksekødstyveri. En 51-årig mand stjal ifølge politiet oksekød for en samlet værdi af 710 kroner.

Blandt kødet var to pakker entrecote, to pakker angus-entrecote og fire pakker med oksekødsbøffer.

Manden er kendt for lignende tyverier fra tidligere, så politiet føler sig sikker på, at de nok skal få fat i ham.

Ung sliktyv opdaget: Snød på vægten

Torsdag ved 15-tiden dummede en 15-årig dreng sig i Rema 1000 på HP Hansens Vej. Da han kom op til kassen med sit bland selv-slik, stod der fem kroner på mærkatet.

Ekspedienten fattede dog mistænke, og det viste sig, at der var slik for 16 kroner. Så det blev anmeldt til politiet.

- Det er forsøg på bedrageri, siger sekretariatsleder Bent Smedegaard ved lokalpolitiet i Herning.

Han medgiver, at det dog er et meget lille beløb.

- Men de unge skal lære, at man ikke kan lave det stunt, for det er helt åbenlyst forkert. Så det er fint at få fat i dem tidligt og lave noget præventivt arbejde, siger han.

God ro og orden til fodboldkamp: Politiet blandede sig ikke i bøllebank på banen ...

Lokalpolitiet i Herning oplyser, at aftenens Europa League-opgør mellem FC Midtjylland og Lazio forløb rigtig godt. Der var hverken før, under eller efter kampen noget, som gav anledning til anholdelser eller sigtelser.

- Det er fint. Vi er godt tilfredse med vores afvikling af kampen. De gæstende Lazio-fans opførte sig ordentligt. Der er ikke sket det mindste, siger Bent Smedegaard, der er sekretariatsleder ved lokalpolitiet i Herning.

- Og de bøllebank på banen blander vi os ikke i, siger han med et smil i stemmen - og med slet skjult henvisning til FCM’s storsejr på hele 5-1.

Efter skuddrama under anholdelse: Varetægtsfængslet in absentia

Den 31-årige mand, der natten til torsdag på ganske dramatisk vis blev anholdt i Skarrild, er torsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger ved Retten i Viborg.

Under anholdelsen i Skarrild afgav politiet skud mod dækkene på den bil, som den nu varetægtsfængslede forsøgte at stikke af i.

Da manden efter indholdelsen blev indlagt på hospitalet i Gødstrup, blev han fremstillet in absentia. Senere i dag skal han fremstilles ved fysisk fremmøde ved Retten i Viborg. Grunden til, at det foregår i Viborg, er, at politiet mistænker den 31-årige for også at have stjålet en Mercedes og en traktor i Viborg. Derudover er han også mistænkt for at have begået en række indbrud.

Påkørte mand uden at have ret til at køre bil: Konen sigtes også

Et færdselsuheld fandt torsdag aften ved 19-tiden sted i Ikast. Her kom en 36-årig mand fra Bording kørende i sin bil ad Kirkegade. Han overså imidlertid sin vigepligt, da han kom til Hyldgårds Alle. Det resulterede i, at han kørte ind i en 71-årig mand fra Ikast, der kørte ad Hyldgårds Alle. Der skete heldigvis ingen personskade. Det viste sig dog, at den 36-årig var frakendt retten til at køre bil, så det sigtes han for, oplyser politiet. Hans hustru sigtes samtidig for at have lånt sin mand bilen, velvidende at han ikke måtte køre den.

Indbrud i varebil: Skåret hul i sidedør

Fredag klokken 06.40 fik politiet en anmeldelse om et indbrud i en varebil, som holdt på Vildbjergvej i Tjørring. Der er skåret hul i sidedøren på bilen, men der er umiddelbart ikke stjålet noget.

- Når der sådan bliver skåret hul, kan der komme en serie af den type af indbrud, så det holder vi øje med, siger sekretariatsleder Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Indbrud i skur ved Den Blå Mølle

Politiet oplyser, at der mellem mandag og onsdag i denne uge har været indbrud i Kibæk ved Den Blå Mølle, der drives af Blå Kors.

En dør til skuret er brudt op, men der er ikke nogen meldinger om, at noget skulle være stjålet.

Forsvundet mand endnu ikke fundet

Den forsvundne Ioan, der onsdag i sidste uge forlod sit hjem i Kibæk, er endnu ikke blevet fundet.

Politiet har indstillet eftersøgningen, men lokalpolitiet i Herning oplyser, at man fortsat undersøger de kvalificerede tip, man får

Mest læste

112

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Seneste nyt

Se flere