Nederlag i topopgør: Blue Fox sænket i Frederikshavn

Førerholdet tabte 1-4 i torsdagens topbrag i Vendsyssel

Udgivet:20. januar 2022, 21.57

Læsetid:2 minutter

Frederik Brændgaard (t.h.) og Herning Blue Fox tabte torsdagens udekamp i Frederikshavn. Foto: Tom Laursen

Ole Bitsch
Journalist| obi@herningfolkeblad.dk

ISHOCKEY Førerholdet i Metal Ligaen, Herning Blue Fox, tabte torsdagens topopgør ude mod Frederikshavn White Hawks.

I Nordjyske Bank Arena vandt værterne - der inden dysten var nummer fire i tabellen - med 4-1 efter 60 minutters intens hockey i Vendsyssel.

Det var også Frederikshavn, som kom bedst ud til matchen. En pågående og tempofyldt indledning skabte flere store chancer til værterne, som efter fem minutter ramte stolpen. Og blot et minut senere lå pucken i nettet bag Blue Fox-keeper Emil Kruse.

White Hawks’ Sebastian Brinkman blev noteret for scoringen, som dog omgående blev annulleret af kampens dommere, der så en offside i målfeltet. Det fik Frederikshavns cheftræner, finnen Jari Pasanen, til at smide en challenge. Og det skulle vise sig at være en god beslutning.

Efter at have gennemset videosekvensen, valgte dommerne at godkende træfferen, som blev sendt i kassen mellem venner og fjender, der begrænsede udsynet for Kruse.

I resten af første periode havde Herning-mandskabet svært ved at fastholde pucken og presspillet, men i anden periode var der langt mere gnist og aggressivitet over ligaduksen.

Blue Fox stod højere på isen, vandt flere nærkampe og producerede en stribe markante afslutninger. Det var da også helt fortjent, at gæsterne udlignede efter 31 minutter.

I powerplay havde Mads Christensen sidste stav på skiven, som han efter to forsøg smækkede ind bag Tadeas Galansky i den nordjyske ramme. Morten Poulsen og Petter Hansson fik begge en assist ved målet.

Desværre for herningenserne holdt stillingen blot i tre minutter og 40 sekunder.

Efter et Blue Fox-pres slog Frederikshavn kontra, og ude af balance blev Herning-defensiven fanget på mellemhånd. Den finske forward Aleksi Halme hamrede pucken forbi en prisgivet Emil Kruse. 2-1!

Ligaens førerhold var bedst i anden periode, men fik en skæv begyndelse på den sidste periode.

To et halvt minut inde i perioden øgede frederikshavnerne føringen til 3-1. Og det var igen et mål, der faldt ud af ingenting.

Ved blå linje tog Sebastian Brinkman chancen og fyrede et slagskud af sted. Inden foran Blue Fox-målet formåede Christopher Frederiksen at få styret pucken ind bag Kruse.

Resten af opgøret sad Herning-holdet tungt på. Angrebene bølgede ned mod Galansky, og med tre minutter igen valgte træner Pekka Tirkkonen at tage målmand Emil Kruse ud.

Men på trods af seks mod fem i slutfasen, lykkedes det ikke »rævene« at score yderligere i Frederikshavn. I stedet kunne hjemmeholdets Eemeli Räsänen lukke matchen, da han med lidt over et minut tilbage på uret scorede til 4-1 i et tomt mål.

Herning spiller igen lørdag aften, hvor topbraget mod Aalborg Pirates venter i Kvik Hockey Arena. Pirates er dog i skrivende stund hårdt ramt af coronasmitte og måtte tirsdag i denne uge aflyse hjemmekampen mod Esbjerg.