En gylden mulighed: Midtjyske virksomheder kan søge om corona-millioner

Flest mulige midtjyske virksomheder skal have del i de 600 corona-millioner, lyder det fra Erhvervshus Midtjylland

13. september 2021, 12.11

TILSKUD Inden længe kan midtjyske virksomheder søge om tilskud til blandt andet digitalisering og grøn omstilling gennem det ambitiøse virksomhedsprogram, som regeringen har søsat som et rygstød til små- og mellemstore virksomheder oven på coronakrisen.

Virksomhedsprogrammet har i alt 600 millioner til udmøntning, og programmet spænder vidt, for virksomhederne kan søge tilskud til vækst- og forretningsudvikling, grøn og digital omstilling, internationalisering samt kompetenceudvikling og indkøb af konkret teknologi, produktionsudstyr og software.

- Det er historisk mange penge, der bliver investeret i den videre udvikling af erhvervslivet på kort tid. Det er en gylden mulighed for de midtjyske virksomheder til at styrke deres forretning og sætte skub i arbejdet med eksempelvis grøn omstilling, med et digitalt projekt eller indtræde et nyt marked, siger Erik Krarup, direktør i Erhvervshus Midtjylland.

Det seneste halvandet år har været en usikker tid at drive virksomhed i, og nogle virksomheder har oplevet at miste omsætning i perioder, hvilket har sat investeringer og nye forretningsplaner på standby. Endelig kan de fleste virksomheder nu ånde lettet op og begynde at tænke fremad:

- Vi mærker allerede nu stor opmærksomhed omkring virksomhedsprogrammet og de fire spor. Jeg er ikke i tvivl om, at pengene meget hurtigt bliver brugt, understreger Erik Krarup.

Mange midler hertil

Erfaringsmæssigt er midtjyske virksomheder rigtig gode til at anvende og omsætte store rammeprogrammer med tilskud til køb af rådgivning.

Gennem en årrække har der været regionale udviklingsprogrammer med et lignende sigte; udvikling af små og mellemstore virksomheder. Erhvervshuset forventer også, at en stor del af midlerne fra det nye virksomhedsprogram havner hos midtjyske virksomheder - forventeligt minimum 150-200 millioner af de 600 millioner kroner. Derfor opfordrer Erhvervshus Midtjylland til, at midtjyske virksomheder allerede nu overvejer, om de vil ansøge om tilskud i et af de fire spor, der åbner for ansøgninger i den kommende tid. Fra 6. september og frem afholder Erhvervshus Midtjylland en række webinarer om mulighederne for virksomhederne.

Virksomhedsprogrammet udrulles i et samarbejde mellem af landets seks Erhvervshuse.

Erhvervshus Midtjylland er derudover operatør for det digitale spor, der udrulles under »SMV:Digital«-program, og alene til dette spor er der afsat 120 millioner kroner.

Indlæser debat...