Hernings driftsafdeling er landets næstbedste arbejdsplads

Stor indsats for godt arbejdsklima udløser en andenplads til Hernings driftsafdeling i 3F's kåring af landets bedste arbejdsplads

10. november 2016, 11.33

Herning Kommunes driftsafdeling har tidligere været nomineret til årets arbejdsmiljøpris 2014 for gennem forskellige øvelser at styrke arbejdsmiljø og mindske sygefravær. Indsatsen er fortsat, og det udløser nu en andenplads på landsplan i 3F's kåring af årets arbejdsplads. ?PR-foto

Arbejdsmiljø Hotel Scandic Aarhus City er kåret som Årets Arbejdsplads 2016 ved en 3F-konference i København. Vikan A/S fra Skive og Drift & Service Herning, som er Herning Kommunes driftsafdeling, delte andenpladsen.

Dermed er der mere hæder til den indsats, som kommunens driftsafdeling gør for arbejdsmiljøet blandt medarbejderne. Afdelingen er tidligere blevet nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2014 i kategorien Psykisk arbejdsmiljø - en pris, der uddeles af Arbejdsmiljørådet.

Driftsafdelingen i Herning Kommune har 310 medarbejdere, heraf 100 specialarbejdere og gartnere samt 180 på rengøringsområdet. 60 procent har anden etnisk baggrund end dansk.

Indstillet af medarbejder

Årets kåring af årets arbejdsplads hos fagforbundet 3F sker på baggrund af indstillinger fra medarbejdere. I alt var 90 virksomheder indstillet til prisen i år af deres egne medarbejdere.

Det er Nina Hagelskjær, som er arbejdsmiljørepræsentant og gartner i Hernings driftsafdeling, der har indstillet sin lokale arbejdsplads.

- Jeg har indstillet Drift til Årets arbejdsplads, fordi jeg synes, at de lægger stor vægt på det enkelte menneske, og de lægger stor vægt på, at det er værd at satse på uddannelse og efteruddannelse, så vi bliver et godt team og arbejder godt fælles om tingene. Det synes jeg, at de skal have et skulderklap for, udtaler hun i en video, som 3F har publiceret i forbindelse med kåringen.

Betaler sig på bundlinjen

Herning Folkeblad har tidligere skrevet om afdelingens arbejde for godt arbejdsmiljø.

Det er et arbejde, som blev indledt i 2010, og målet var at få en mere positiv stemning i afdelingen. Det er lykkedes, har afdelingsleder Peter Dalsgaard tidligere udtalt til avisen. Arbejdsmiljøet er blevet bedre, og helt konkret er sygefraværet faldet fra 5 procent til 2,8 procent.

- Det kan vi se direkte på bundlinjen, hvor det skaber en lille million kroner i besparelser. Så der er mange penge i et godt arbejdsmiljø, sagde Peter Dalsgaard i forbindelse med prisnomineringen for to år siden.

Denne gang blev den kommunale afdeling som nævnt slået på målstregen af Hotel Scandic Aarhus City, der vandt 3F-prisen som Årets Arbejdsplads 2016. Begrundelsen er ifølge 3F blandt andet, at Scandic Aarhus City har et særligt fokus på bæredygtighed og miljø.

- I får mest muligt ud af de materialer, der bruges i hverdagen, bruger mindre vand, nedbringer fysisk skrald og bruger solcelle-energi, sagde 3F's forbundsformand Per Christensen ifølge en artikel på 3F's hjemmeside.

3F-formanden pointerede også, at Scandic Aarhus City går meget op i at uddanne elever.

- Kulturen for det er så stærk, at mange af virksomhedens elever har vundet medaljer ved konkurrencer. Det er et stærkt ansvar at påtage sig for fremtiden i den branche, sagde han.

Endelig nævnte Per Christensen, at hotellet har ansatte fra 21 lande:

- Det gør hverdagen udfordrende. Men det opfattes ikke som en begrænsning, men som en styrke.