Svar på »Studsgård er delt i to«: Det er ikke kommunens beslutning

Udgivet:20. juni 2022, 13.02

Læsetid:1 minut

John Thomsen. Foto: PR-foto

Af John Thomsen. byrådsmedlem i Herning Kommune og formand for miljø- infrastruktur- og naturudvalget for Venstre

BANEDANMARK Det er Carsten Markussens læserbrev fra 15. juni, jeg synes lige behøver et svar i to punkter:

Det er korrekt, som der skrives, at Banedanmark er ved at udskifte bomme og signaler på strækninger i vores kommune. Det moderniseres og sikrer dermed både fart og sikkerhed.

Det har nogle konsekvenser for de byer, hvor overskæringer spærres i cirka to uger. Men det er ikke noget, Herning Kommune er inde over. Det er Banedanmark, som står for planlægningen af både lukning af overskæringer og etablering af omkørslen.

Læs også
<span>Det er dårlig planlægning, Herning Kommune:</span> Studsgård er delt i to <span>Det er dårlig planlægning, Herning Kommune:</span> Studsgård er delt i to
Læs også:
Det er dårlig planlægning, Herning Kommune: Studsgård er delt i to

At Banedanmark så beslutter at lukke to overskæringer samtidig og derved giver en meget lang omkørsel fra den ene del af Studsgård til den anden, det, kan vi ikke være uenige om, er en dårlig løsning.

Det har konsekvenser for både skolegang, fritidsaktiviteter og muligheden for at mødes. Når det så falder sammen med jeres lokale byfest, så forstår jeg til fulde jeres frustration, men som sagt er det Banedanmark og ikke Herning Kommune, der har fejlet eller ikke været opmærksom i denne situation.

Det andet, jeg bliver nødt til at kommentere, er de tre valgmuligheder, du mener, jer fra SØ har, hvis I skal deltage i byfesten.

Jeg vil sige, at aldrig uanset om det er lukninger af overskæringer, aflysning af busser, asfaltarbejde eller andet, der gør transport enten lang eller besværlig, kan forslag to: »vælge at køre spirituskørsel« være en valgmulighed.

Jeg er også af den overbevisning, at vi ikke er uenige i dette?

Jeg håber, jeres byfest gik godt, og de fleste fik slukket tørsten efter socialt samvær, det kulturelle, øllet og mødet med andre.

Indlæser debat