Fiktion og forbrydelse - og så lidt om Brexit

Forfatteren Lone Theils fortæller på Ikast Bibliotek om, hvordan hun som forfatter arbejder med virkelighedens forbrydelser og får dem omformet til kriminalromaner

6. september 2021, 07.22

Krimiforfatteren Lone Theils giver på mandag et indblik i sit liv som journalist og best­seller-forfatter. Foto: Hazel Thompson

IKAST Er man til drama, krimi og mordsager fra den virkelige verden, kan det være en idé at besøge Ikast Bibliotek på mandag, 8. september. Her fortæller forfatteren Lone Theils om de sager, der har givet inspiration til hendes bøger - lige fra den mystiske sag om en amerikansk seriemorder og hans lager af fotos til den virkelige sag fra London i 2001, hvor en lille dreng blev myrdet som et led i et ritual om sort magi.

Foredraget kommer også omkring Lone Theils rejse fra journalist til bestsellerforfatter. Hun var korrespondent i London for Berlingske Tidende og senere Politiken. Hun kunne også ses på på tv-skærmen hos både TV2 og DR med nyheder og politiske analyser fra den britiske hovedstad.

Forfatter på fuld tid

I 2015 udkom debutromanen »Pigerne fra Englandsbåden«, der med journalisten Nora Sand som hovedperson strøg ind på de danske bestsellerlister og siden er solgt til oversættelse i 16 lande, heriblandt Tyskland, Sverige, Storbritannien, Rusland og Japan. Året efter flyttede Lone Theils til Danmark for at blive forfatter på fuld tid, og hun har siden fået udgivet flere bøger i serien om Nora Sand: »Den blå digters kone« (2016), »Heksedrengen« (2018), »Stilleleg« (2019) og - i dette forår - »De usynlige«.

Indlæser debat...