Formand fra Ljørring styrer 2100 duer

9. januar 2020, 09.46

Alfred Kirk får hænderne fulde i den kommende weekend, når der for 64. gang er landsudstilling i Danmarks Racedueforeninger. Foto: HANS MIkkelsen

LJØRRING/FREDERICIA Alfred Kirk fra Ljørring ved Aulum får hænderne fulde den kommende weekend. Som formand for Danmarks Racedueforeninger står han i spidsen for den årlige landsudstilling, der bliver holdt i Messecenter C. i Fredericia.

Den oprindelige due, som mennesket har avlet 800 dueracer ud fra, hedder klippeduen, og den kan også ses på udstillingen. Ud af verdens 800 raceduer vil de 110 være repræsenteret på landsudstillingen. De fleste er fra Danmark, men nogle af de 2100 udstillede duer er fra Tyskland.

Udstillingen af raceduer handler om at vurdere duens udseende. For nogle racers vedkommende er det udelukkende farver, mens andre racer bliver vurderet på fjerstruktur eller på duens fremtoning.

Det er 64. gang, Danmarks Racedueforeninger holder en national udstilling, som for de bedste duers vedkommende bliver kronet med et danmarksmesterskab.

Udstillingen er den største i Nordeuropa, og fredag bliver de mange duer bedømt af 29 dommere fra Danmark, Tyskland og Holland. Lørdag og søndag er der åbent for besøgende.