Fødselar har kørt lastbil næsten hele sit liv

Henning Andsbjerg, Ørre, fylder 70 år i morgen, 14. maj

Udgivet:13. maj 2023, 09.15

Læsetid:1 minut

Vognmand Henning Andsbjerg, Ørre, fylder søndag 14. maj 70 år. Han har gennem årene kørt med sand, grus, korn, kartofler, sneplov og alt muligt andet. Foto: Privatfoto

Henning Andsbjerg, Ørre, der fylder 70 år i morgen, søndag 14. maj, har gennem årene kørt med sand, grus, korn, kartofler, sneplov og alt muligt andet.

Mange år var det mest grise til slagteriet, men da kontrakten ophørte for syv år siden, blev der i stedet satset på nogle af de andre ting.

Nu er det meget salg af sand, grus og containerudlejning, og i en alder af 65 år begyndte han også at køre med kran, hvilket han er blevet helt ferm til. Der køres også stadig med kreaturer i firmaet.

Hustruen Anna Dam Andsbjerg, der fyldte 70 år for tre måneder siden, har gennem alle årene været en stor støtte både med at få hjemmet til at hænge sammen, men også med at holde styr på regninger og kontor, også mens hun ellers har arbejdet ude i en lang periode.

Anna Dam Andsbjergs far drev maskinstation, så hun var fra hjemmet vant til et liv med selvstændig virksomhed.

Ferie har parret aldrig rigtig lært at holde. For cirka 15 år siden var de på Færøerne på besøg hos noget familie en uges tid, og i 2022 var de en hel uge i deres sommerhus ved Harboøre. Det er det længste, det er blevet til.

For 20 år siden kom sønnen Henrik til firmaet som chauffør, og de seneste 12 år har de to sammen drevet firmaet under navnet H. Andsbjerg.

Henning Andsbjerg har 4 børn og 12 børnebørn.

Fødselsdagen skal fejres med den nærmeste familie, mens der senere er inviteret til lidt større sammenkomst i Ørre Forsamlingshus.

Indlæser debat