Efter avisomtale: Engelsk dirigent kommer til Herning

Udgivet:08. december 2021, 13.42

Læsetid:1 minut

Efter måneders kamp er det endelig lykkedes for Rikke Ramm Eberlein at få en arbejdstilladelse til en engelsk dirigent. Foto: Flemming Hansen

1 år siden

HERNING I sidste uge skrev vi om, at Den Jyske Sangskole havde meget besvær med at få den engelske dirigent David Lowe på besøg.

Dirigenten har i årevis hjulpet med at udvikle korene, men efter Brexit viste det sig nærmest umuligt at få de fornødne tilladelser, fordi SIRI - Styrelsen for International Rekruttering og Integration - har indført et uigennemskueligt, bureaukratisk system.

Rikke Ramm Eberlein, administrativ chef på sangskolen, har brugt måneder på at få hul igennem til SIRI.

Onsdag eftermiddag tikkede der en glædelig mail ind:

»Bare en lille opfølgning på SIRI - jeg har nu endelig modtaget en afgørelse og fået godkendt en arbejdstilladelse til David Lowes næste besøg i slut-februar. Halleluja! Det havde klart været bedst, om jeg havde fået en tilladelse til alle fire besøg på en gang, men hey - så tager vi da bare et besøg ad gangen«, skriver hun.

Læs også
Først sushikokke - nu sanglærere: Den Jyske Sangskole er ramt af »grotesk« Brexit-bøvl
Abonnement

Rikke Ramm Eberlein tør ikke gætte på, om det er tilfældig og heldig timing, eller om det er fordi sagen har været i avisen, eller om det er, fordi folketingsmedlem Kenneth Mikkelsen fra Venstre har åndet SIRI lidt i nakken.

»Jeg noterer bare, at nu har jeg været i gang med denne her latterlige, tidskrævende proces siden juli - og nu kan vi endelig med ro i maven og orden på formaliteterne komme i gang med det vigtige arbejde. Tak for hjælpen, Henrik og Herning Folkeblad! Jeg er meget taknemmelig for jeres opbakning«.

Det var sørme så lidt ...

Kenneth Mikkelsen afviser i øvrigt at tage æren for, at arbejdstilladelsen pludselig gik igennem.

Øster