Tæppet går endelig op igen

Teaterkompagniet holdt generalforsamling efter et par år præget af tæppefald

Udgivet:27. april 2022, 10.20

Læsetid:2 minutter

Formanden for Teaterkompagniet, Jørgen Lauridsen, håber atter på normale tilstande som tilbage i 2018, hvor han her ses blandt hjælpsomme medspillere i »My Fair Lady«. Nu gælder det så en anden klassiker, nemlig »The Sound of Music«. Foto: Tom Laursen

BRANDE - Som dronningen ville have sagt: Endnu et år er gået. Desværre kom 2021 på mange måder til at ligne 2020 på grund af coronaen. Ingen forestillinger for hverken børn eller voksne og det var jo godt og grundigt træls, så sidst på året aftalte vi med Smuk Teater i Skarrild, at vi ville lave noget, for vi trængte i den grad til at lugte savsmuld igen. Det blev til to fælles forestillinger om danske filmhits.

Coronaen spillede endnu en gang hovedrollen, da formanden for Teaterkompagniet, Jørgen Lauridsen, ved kompagniets generalforsamling så tilbage på det forløbne år.

- Bente og Bjarne Meldgaard fik gang i øvningen med Teaterspirerne igen, og forestillingen skiftet fra »Peter Pan« til »Bølle Bob«. De havde øvet »Peter Pan« to gange, og med risikoen for, at pandemien ikke var overstået her til foråret, ville de og vi ikke risikere at måtte aflyse. At øve den samme forestilling to gange, uden det bliver til noget, er en gang for meget, sagde Teaterkompagniets formand i sin beretning.

I alt 522 tilskuere så de tre forestillinger.

Teaterspirerne har således overstået deres forestilling og går i gang igen en gang efter sommerferien, når der er fundet et stykke.

I Teaterkompagniet går man nu i gang med at øve frem til efterårets store og længe ventede forestilling, »The Sound of Music«.

Teaterkompagniet nettoresultat for sidste år blev på 62.243 kroner, hvilket betegnes som tilfredsstillende. Baggrunden er dog et coronatilskud på 78.641 kroner.

- Det er et beløb, som vi selvfølgelig er meget taknemlige for, men det havde nu været rarere, at det var penge, vi selv havde tjent, som Jørgen Lauridsen udtrykte det.

Herudover har Teaterkompagniet fået tilskud fra Brande Fonden til indkøb af et nyt piano til 10.250 kroner.

- Vi ser i den grad frem til at få et »normalt år«, og det ser da også ud til, at coronaen har sluppet det meste af taget, og at folk gerne vil ud for at lade sig underholde igen, lød det fra formanden for Teaterkompagniet.

Samtlige valg til bestyrelsen for det kommende år var genvalg.

Indlæser debat