Ydmyget: Herning-Ikast løbet over ende i Silkeborg

HIH-kvinderne tabte hele 26-35 til Silkeborg-Voels tempofyldte derbymaskine

10. september 2019, 21.40

Helene Fauske (t.v.) og Sarah Iversen var HIH’s stærkeste kort i derbyet, men Silkeborg-Voel vandt komfortabelt i Jysk Arena. Foto: Martin Ballund

HÅNDBOLD Efter tre klare sejre i pokalen og HTH Ligaen løb Herning-Ikast Håndbold tirsdag aften ind i et lige så klart nederlag mod Silkeborg-Voel. Foran 943 tilskuere i Jysk Arena blev de danske vicemestre ydmyget mod lokalrivalerne, der komfortabelt vandt med 35-26 i Silkeborg.

Allerede ved pausen var HIH’erne bagud med 11-16 efter en første halvleg, hvor favoritterne virkede tunge og spillede i alt for langsomt tempo i offensiven. I modsatte ende var forsvaret passivt og hullet som en si, og alt for ofte blev keeperne Jessica Ryde og Sabine Englert efterladt chanceløse mod modstandernes skytter, der kun sjældent blev generet i derbyet.

Toptændte Silkeborg-Voel bragede konstant fremad i høj fart så snart muligheden bød sig. Alene inden pausen scorede værterne seks kontramål - en simpel opskrift, der blev perfekt gennemført af konsekvent forsvarsspil.

Hos Herning-Ikast havde man svært ved at finde rytme og dynamik i angrebsformationerne. Det betød ikke kun en stribe svage afslutninger på Silkeborgs målvogter, Filippa Idéhn - men også, at gæsterne udelukkende hang på i kraft af soloaktioner fra især playmaker Helene Fauske, der også stod for de fleste af indspillene til stregspilleren Sarah Iversen, som leverede seks scoringer på seks forsøg.

I begyndelsen af anden halvleg faldt Silkeborg-Voel i tempo, og det udnyttede udeholdet i små faser. Helene Fauske reducerede til 16-19, men skarpheden og effektiviteten var generelt for svingende hos HIH-holdet.

Værterne øgede støt til både 23-17, 27-20 og 29-25, og heller ikke en stribe afsluttende scoringer fra udeholdet Jeanett Kristiansen gjorde en forskel i slutfasen, hvor satsende Herning-Ikast indkasserede flere dumme mål i et tomt net.

HIH-topscorer i Silkeborg var norske Helene Fauske med 10 træffere.

Herning-Ikasts næste ligakamp er på søndag, hvor Skanderborg kommer på besøg i IBF Arena i Ikast.