Selvforskyldt nederlag: Blue Fox uddelte gaver

Herning Blue Fox førte to gange, men gav to scoringer væk via egne fejl og tabte til SønderjyskE

22. januar 2021, 21.51

Ærgrelsen er til at få øje på hos Blue Fox-målmand Simon Nielsen efter SønderjyskE’s udligning til 1-1. Det mål opstod efter en herningensisk fejlaflevering i egen zone, mens Blue Fox var i powerplay. Foto: Tom Laursen

ISHOCKEY Det er snart en måned siden, det var jul. Men Herning Blue Fox uddelte også gaver fredag aften, da SønderjyskE var på besøg i Kvik Hockey Arena.

Gæsterne rullede hjem til Vojens med alle tre point efter en 3-2-sejr.

Blue Fox var foran både 1-0 og 2-1. Men begge gange fik SønderjyskE udlignet med ufrivillig midtjysk assistance, og tre et halvt minut før tid kom gæsterne for første gang i front, da de udnyttede et powerplay til det matchvindende mål.

Læs også
Blue Fox-træner efter nederlag: Vi må aldrig give sådan et mål væk
+Abonnement

Foræring i eget powerplay

Det begyndte ellers fint for værterne. Mathias Bau bragede Blue Fox i front små tre minutter inde i anden periode - efter en målløs første periode med få chancer og et svagt midtjysk overtag.

Cameron Brace sendte pucken på tværs fra venstre side, og Bau knaldede til skiven med en præcis og knaldhård first-timer.

Fem minutter senere udlignede SønderjyskE efter en herningensisk fejl.

Petter Hansson sendte en skæv aflevering nede fra eget hjørne og ind i slottet - endda i midtjysk powerplay. Dér kom den tidligere Blue Fox-back Oliver Gatz susende til og bankede den løse mulighed i nettet bag Simon Nielsen, der måske ikke var helt chanceløs på langskuddet. Det var bare SønderjyskE’s femte afslutning på mål på godt 28 minutter.

»Rævene« svarede dog hurtigt igen. Bare 14 sekunder efter udligningen satte Thomas Vilstrup Andersen kollegaen Kristian Jensen op til skud i midten af venstre cirkel. Skuddet gik hårdt og fladt ind ved fjerneste stolpe til 2-1 for Blue Fox.

Føringen var i tråd med spil og chancer, men den blev igen givet for let væk. Rasmus Nielsen havde muligheden for at høvle en halvskidt aflevering fra SønderjyskE’s Brendan Harms væk tæt på den ene målstolpe, men Blue Fox-kaptajnen tøvede, og så nappede Mads Eller pucken for staven af backen. Mads Eller tog et godt træk på tværs af mål og passerede Simon Nielsen fra tæt hold til 2-2.

Herningenserne ragede tre udvisninger til sig i tredje periode. SønderjyskE fik i øvrigt ingen. De første to blev forsvaret fint, men tredje gang gik det galt.

SønderjyskE-backen Rasmus Lyø tabte balancen, da han ville skyde fra blå linje og var ved at sætte sig på bagdelen, men det kiksede skud endte for bladet af kollegaen Mikkel Jensen, og han rev skiven i mål med baghånden. Den scoring faldt bare tre et halvt minut før tid.

Blue Fox tog timeout og trak keeper Simon Nielsen ud, men herningenserne formåede ikke at skabe en åben chance i slutminutterne og måtte indkassere et bittert nederlag trods overvægt i spil og en vundet skudstatistik på 27-21.

I tabellen er »rævene« fortsat på fjerdepladsen ni point foran Frederikshavn og 11,5 point bag Aalborg. Både Frederikshavn og Aalborg har dog spillet to kampe færre end Blue Fox.

Næste kamp venter allerede igen søndag, når cheftræner Ben Coopers tropper spiller på udebane mod bundholdet Odense Bulldogs.

Læs også
Se billederne: Blue Fox måtte se sig slået
+Abonnement