Smagen af Amerika på den jyske hede

Knaplund Destilleri er Danmarks første amerikansk-inspirerede mikrodestilleri, men her handler det ikke kun om at producere spiritus - det handler om at give de besøgende en oplevelse

Udgivet:30. december 2018, 10.57

Læsetid:9 minutter

Ude på marken står tre Texas Longhorn Buffaloes og iagttager bilerne, der drøner forbi. Karl Povlsen går roligt hen imod dem med nogle rundstykker i hånden, mens han begynder at kalde. Kvæget med de meget lange horn står lige og kigger lidt på ham, inden de i et langsomt tempo begynder at bevæge sig hen til hegnet - og rundstykkerne, som Karl Povlsen håndfodrer dem med.

- Planen var ellers, at vi skulle have bison gående, men pludselig stod her en cowboy i fuld mundering, og han sagde, vi skulle have Longhorns. »Nå«, svarede jeg bare - men jeg kunne godt se idéen, for der er ikke så mange Longhorns i Danmark, fortæller Karl Povlsen, mens kvæget spiser videre.

- Det var ellers meningen, de skulle slagtes, men så blev han lidt blød i knæene, griner Mathilde Ingvardsen.

Det var ikke helt tilfældigt, at det var en cowboy, som kiggede forbi den dag - og at det var denne form for kvæg, han mente, der skulle stå på marken. Karl Povlsen har gennem mange år været fascineret af USA, som han har besøgt et utal af gange. De seneste rejser til USA har primært været med det formål at blive klogere på den amerikanske whisky-industri og destilleringen af den stærke drik, så han har besøgt forskellige whisky-producenter.

- De synes jo, det er et lidt eksotisk indslag, når du kommer fra Danmark. Nogle amerikanere har jo aldrig været udenfor deres stat, så når du siger, du er fra Danmark ... lyder det fra Mathilde Ingvardsen, mens hun kigger på sin mand.

- De ser mig ikke som en konkurrent. Jeg er ham, der stiller en masse spørgsmål, og jeg får rigtig meget at vide - også de dårlige ting, siger Karl Povlsen.

Tilgængelig whisky...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på herningfolkeblad.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind