Ny direktør for Sangens Hus: Tidligere kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen

Elsebeth Gerner Nielsen er ny strategisk direktør i Sangens Hus, mens Lars Bjerregaard Pedersen bliver sekretariatschef

Udgivet:29. marts 2023, 11.02

Læsetid:2 minutter

Elsebeth Gerner Nielsen er startet som ny strategisk direktør i Sangens Hus.  Foto: Palle Skov

1 måned siden

HERNING Sangens Hus slår en ny tone an med ansættelse af en todelt ledelse i Sangens Hus. Baggrunden er et ønske om både at skærpe administration og strategi.

- Jeg er meget glad for at kunne byde Lars Bjerregaard Pedersen og Elsebeth Gerner Nielsen velkommen i Sangens Hus – Lars som sekretariatschef og Elsebeth som strategisk direktør, forklarer Claus Skjold Larsen, formand for Sangens Hus i en pressemeddelelse.

- Lars har en stærk baggrund inden for økonomi, administration og HR. Han vil i høj grad kunne bidrage til, at de indre anliggender i Sangens Hus får solide rammer. Elsebeth vil med sin brede erfaring inden for kultur og politik kunne sikre den strategiske udvikling af Sangens Hus. Elsebeth vil samtidig blive ansigtet udadtil, ligesom hun har ansvaret for public affairs. Vi har lidt kækt formuleret ansat en »indenrigsminister« og en »udenrigsminister«.

Det store sanglandskab

Den nye direktion er allerede i gang med arbejdet og glæder sig til at være med til at sætte sang på dagsordenen i alle dele af landet herunder i 25 kommuner, som snart har hver deres sangkraftcenter.

- Bedre fællesskaber har været målet for det meste, jeg har beskæftiget mig med. Alt for mange mangler fællesskaber at være menneske i. Derfor glæder jeg mig meget til at arbejde for Sangens Hus og til sammen med det store sanglandskab at sætte sang på dagsordenen. Sang er godt »i sig selv«, men sang kan også understøtte fællesskab og trivsel. Mennesker, der synger sammen, hører sammen: De bliver bedre til at lytte til hinanden og til at være sammen, siger Elsebeth Gerner Nielsen.

Elsebeth Gerner Nielsen har sit eget firma Gerner Advice og vil fortsætte arbejdet her, ved siden af sit deltidsarbejde for Sangens Hus. Hun er uddannet cand.rer.soc. og har tidligere været blandt andet kulturminister, rektor for Designskolen Kolding og generalsekretær for Folkehøjskolernes Forening.

Glæde og mening

Lars Bjerregaard Pedersen har været sekretariatsleder i studenterorganisationen Kristeligt Forbund for Studerende, er uddannet cand.mag. og har en diplomuddannelse i ledelse.

- For mig er Sangens Hus indbegrebet af noget af det, der giver mest glæde og mening i tilværelsen: at arbejde med mennesker, som er virkelig passionerede. Medarbejderne i Sangens Hus og ude i sangkraftcentrene er nogle af de mest dedikerede, jeg har mødt. De er villige til at gå gennem ild og vand for at få alle til at opleve, at de har en stemme. Det engagement glæder jeg mig meget til at støtte op om, siger Lars Bjerregaard Pedersen.

Lars Bjerregaard Pedersen bliver sekretariatschef hos Sangens Hus.  Foto: Janus Engelbrecht

Indlæser debat