»Højskoleformiddag« tager på studietur

Ikast Kirke arrangerer en studietur, hvor tre institutioner får besøg med den grønne omstilling som tema

Udgivet:21. april 2022, 09.46

Læsetid:1 minut

Tidligere sognepræst Karin A. Vestergaard byder på vegne af programudvalget bag »Højskoleformiddage« til en studietur 19. maj. Foto: Henrik Ole Jensen

10 måneder siden

IKAST Sæsonens sidste udgave af foredragsrækken »Højskoleformiddage« arrangeret af Ikast Kirke byder på en udflugt med fokus på den grønne omstilling. Det skriver Karin A. Vestergaard på vegne af programudvalget bag »Højskoleformiddage« i en pressemeddelelse.

- Datoen er torsdag 19. maj, og programmet er tilrettelagt som en studietur med afgang fra Ikast og hjemkomst igen sidst på eftermiddagen, siger Karin A. Vestergaard og tilføjer:

- Studieturen omfatter besøg på tre forskellige institutioner, der har arbejdet med den grønne omstilling som en målsætning gennem kortere eller længere tid.

Håber på mange tilmeldinger

Første besøg er hos Viborg Stifts biskop, Henrik Stubkjær, som vil fortælle om stiftets målsætninger og initiativer indenfor de områder i kirken, hvor det er muligt at skabe forandringer, siger Karin A. Vestergaard.

Andet programpunkt på studieturen er på Asmildkloster Landbrugsskole.

- Det specifikke emne her er landbrug samt klima- og miljøforandringer. Vicelederen vil give os sine bud på emnet. Derefter er der frokost og en kort rundvisning på skolen. Tredje besøg er på Grundfoss i Bjerringbro. Gennem foredrag, rundvisning og besøg i fabrikkens showroom, vil vi få et indblik i Grundfoss’ målsætninger og initiativer i forhold til miljø, energiforsyning og grøn omstilling. Vi håber at mange har interesse i at deltage i Kirkens Højskoleformiddag, både denne dag og i næste sæson, lyder det fra Karin A. Vestergaard.

Tilmeldingsfristen er torsdag 12. maj.