Gået på Herning Gymnasium: MF’er bliver ny radikal folketingskandidat i Herning

Radikale i Herning har fundet erstatningen for Andreas Steenberg i Kathrine Olldag, der vender hjem til sin fødeegn

10. marts 2021, 08.03

Kathrine Olldag stiller ved næste Folketingsvalg op for Radikale Venstre i Herning Syd og Víborg Vest-kredsene. Foto: Privatfoto

HERNING/SKARRILD Det radikale folketingsmedlem Kathrine Olldag stiller ved næste folketingsvalg op i Vestjyllands Storkreds i Herning og Viborg.

Det sker efter, at Andreas Steenberg har besluttet at flytte til Østjyllands Storkreds, hvorved han efterlader flere ledige radikale kredse.

Bestyrelserne i henholdsvis Herning og Viborg skriver i en pressemeddelelse, at de enstemmigt indstiller Kathrine Olldag som kandidat til deres generalforsamlinger i april.

Med et siddende radikalt folketingsmedlem er det dermed et markant navn, som de lokale bestyrelser har lokket til at flytte væk fra Sjællands Storkreds.

Kathrine Olldag vender tilmed hjem til sin fødeegn, for hun er opvokset i Døvling ved Skarrild og har gået på Herning Gymnasium.

En gammel drøm

Kathrine Olldag er i dag skatteordfører, kommunalordfører, landdistriktsordfører, fødevareordfører og menneskerettighedsordfører for Radikale Venstre.

Hun er som nævnt opvokset i Vestjylland og har derfor et indgående kendskab til landsdelen og de problemstillinger, der rør sig i området.

Et af hendes hovedfokusområder har i lang tid været at skabe et Danmarkskort i balance. Hun arbejder for mere lighed i sundhed, uddannelse og velfærd på tværs af landet.

- At stille op til folketingsvalg i Midt- og Vestjylland er en gammel drøm for mig. Siden jeg blev valgt til Folketinget har jeg kæmpet for de samme mærkesager, som har ligget mig på sinde, lige siden jeg voksede op i Døvling og som ung fik sået min politiske interesse på Herning Gymnasium. Jeg ser udviklingen af landdistrikterne som en af vor tids vigtigste politiske opgaver, og jeg vil arbejde benhårdt for at skabe et Danmark i balance, siger Kathrine Olldag i pressemeddelelsen.

Glæde i lokalforening

I den lokale vælgerforening er der stor tilfredshed med valget.

- I Herning er vi meget glade for, at folketingsmedlem Kathrine Olldag vil stille op i vores valgkreds. Kathrine er fantastisk til at formidle politik, så alle kan forstå, hvad det handler om. Hendes radikale grundholdning kombineret med flid og en praktisk tilgang til de udfordringer, beboerne i kommunerne har, vil gøre Kathrine til en vigtig stemme på tinge for Midt- og Vestjylland. At hun samtidig har rødder i kredsen og har et hjerte, der banker for at skabe et Danmark i balance, gør os kun til et endnu bedre match, siger lokalformand Hanne Frølund.

Steenberg bakker op

Andreas Steenberg bakker op om sin afløser.

- Jeg er rigtig glad for, at Kathrine melder sig på banen. Hun er et dygtigt folketingsmedlem, som jeg har lært at kende gennem de seneste år, og hendes snusfornuft og hjerte for landdistriktsudvikling passer godt til Midt- og Vestjylland. Det betyder også, at Midt- og Vestjylland har et folketingsmedlem, og det er vigtigt og godt for Radikale Venstre og hele landsdelen, siger han.

Der afholdes generalforsamling i Viborg mandag 26. april og i Herning tirsdag 27. april, hvor begge bestyrelser enstemmigt indstiller 48-årige Kathrine Olldag som ny folketingskandidat.