Søby Rocker grundlovsdag

Brunkulsmuseet deltager i Hernings kulturfest med minifestival

14. maj 2021, 10.56

Herning Savværk har leveret nye borde/bænke-sæt, så festpladsen tager sig godt ud til festival. Foto: Pr-foto

SØBY Når Kulturfest Herning løber af stablen 5.-12. juni, tager Søby Brunkulsmuseum aktiv del i arrangementet under den fælles parole »En for alle«.

- I 2019 arrangerede Fermaten koncert med Laura Mo som en del af festugen. Trods piskende regnvejr blev koncerten en stor succes, og Laura Mo var begejstret for stedet. Det gav os mod på at gentage, men det glippede sidste år på grund af corona. I år er vi til gengæld klar under hensyn til de gældende regler, siger formand Jan Svendsen i en pressemeddelelse.

Sidste år havde museet et samarbejde med Brande Rocker 5. september om en mini-festival.

Det blev også en succes hos gæster og musikere, som var overraskede over det unikke sted.

Opgraderet festplads

I forvejen har Søby Brunkulsmuseum i 50 år arrangeret Søby Træf i juni og siden åbning af Festpladsen i 1997 Musik på Scenen i august. Det sker også i år.

- Efterhånden var Festpladsen slidt ned, så derfor har vi brugt et par hundrede tusinde kroner på at optimere pladsen med mere strøm og vand samt især ny indretning. På et skrånende terræn er der lagt fliser til 40 nye borde/bænke fra Herning Savværk ved Poul Erik Jensen og ellers sået græs, som efter regnvejret og kommende varme snart vokser op. Det betyder alt sammen, at vi gerne vil bruge Festpladsen noget mere og gerne i sammenhæng med, hvad der ellers foregår i Herning Kommune, hvor vi er blevet medlem af Kulturelt Samråd. Netop for at slå fast, at Søby Brunkulsmuseum er en aktiv part af kulturlivet i Herning Kommune, men museet er altså også en del af kulturhistorien i Ikast-Brande Kommune - og især »Brunkulsbyen Brande«. Derfor samarbejder vi med Brande Rocker om den praktiske afvikling, som foreningens mange frivillige har stor erfaring med, siger Jan Svendsen.

Plads til 200

Søby Brunkulsmuseum arrangerer derfor med Brande Rocker som praktisk og musikalsk arrangør »Rock i Søby - med kul på« lørdag 5. juni og med underskudsgaranti fra Kulturelt Samråd Herning.

På grund af corona-restriktioner kan Festpladsen kun rumme 200 gæster.

På programmet står også i år tre bands med lokale rødder i Brande nemlig Green-Hill, Argon Fire og Lydmur.

Oprindelig skulle Jonah Blacksmith have været hovednavn, men af forskellige årsager mislykkedes det, så deres udsatte koncert giver de i stedet 17. juni i RemisenBrande. Nye navne i Søby bliver John Mogensen Live og Billybobbers.

Med fem bands er der lagt op til mere end otte timers rock med kul på i Søby.

Indlæser debat...