Far til lokal Tour de France-rytter efter styrt: Han slap med skrækken

I et interview med Radio4 fortæller faren til den lokale cykelrytter Niklas Eg, at han blev meget nervøs, da sønnen styrtede på første etape i Tour de France

31. august 2020, 10.00

Rigtig mange ryttere var en tur i asfalten under første etape af Tour de France. En af dem var Niklas Eg (liggende), der udover nogle knubs slap med skrækken. Foto: Stephane Mantey/Pool/AFP

CYKLING I disse dage følger mange danskere med i verdens største cykelløb, Tour de France, der lørdag blev sat i gang i havnebyen Nice.

I år er otte danskere med i løbet, og særligt en rytter tiltrækker sig nok lidt mere opmærksomhed end andre rundt omkring i de midtjyske hjem.

Det er Niklas Eg fra Kibæk, der er med i løbet for første gang, og hans forældre i Kibæk, er nogle af dem, der nok holder særligt øje med den 25-årige rytter.

Radio4 Morgen havde tidligt mandag Kibæk-rytterens far, Allan Eg, med til en snak om præstationen i de første to etaper.

Her gik snakken særligt på den noget kaotiske første etape, hvor omkring 70 ryttere styrtede. En af dem var Niklas Eg.

- Jamen det er gået godt. Han er kommet gennem de første to etaper. Selvom han har været nede og smage på noget asfalt, så er han kommet igennem, og han er med stadigvæk, fortæller Allan Eg, der blev noget bekymret, da han fulgte med i sønnens styrt på tv.

- Der blev man nervøs lige med det samme, også fordi han så ud til at have slået sig ret meget på det tidspunkt, men heldigvis hedder det sig, at cykelryttere kan holde til meget, og det kunne han også, så han er med stadigvæk.

Niklas Eg, der kører for holdet Trek-Segafredo, ligger nummer 65 ud af 173 ryttere i den samlede stilling.

Familien har undervejs talt med rytteren, der dog er rimelig fortrøstningsfuld på trods af styrtet:

- Han kunne allerede mærke, at det var i bedring søndag på cyklen, så han slap med skrækken i første omgang, siger Allan Eg i udsendelsen.

Du kan høre hele interviewet med den stolte far herunder, hvor han blandt andet kommer ind på sønnens rolle på Trek-Segafredo og muligheden for en etapesejr: