Fagforenings-tvang

16. september 2019, 14.46

Martinus Markussen fra Krifa slår på, at der er foreningsfrihen i Danmark, så man kan vælge fagforbund, som man ønsker, mener han. Privatfoto

FAGFORENINGER Det er ikke i orden, men....

Det er mig uforstående, at vi i dagens Danmark skal opleve, hvordan danske arbejdere,prøver at påtvinge andre arbejdere deres vilje. Vel og mærke med, hvis ikke direkte så indirekte, opbakning fra deres fagforbund.

Vi lever i et frit samfund, med retten til selv at bestemme hvilken fagforening vi ønsker at være medlem af, eller for den sag skyld om vi overhovedet vil være medlem.

Med en sag som den i Kastrup Lufthav, hvor en lydfil dokumenterer voksenmobning og brud på loven, giver det en knude i maven at høre først den lokale formand for 3F, nærmest udlægge det som om hans medlemmer er ofrene.

Samtidig gemmer formanden for 3F sig og vil ikke møde pressen. Dernæst skal man høre en erhvervsminister, som siger, at det ikke er i orden med den opførsel, men han kan godt forstå dem.

Det vil sige, at vi har en erhvervsminister, der indirekte undsiger loven.

Nu må dette stoppe. Vi har foreningsfrihed i Danmark. Måden at få medlemmer på må være at sørge for at være relevante for medlemmerne, forny sig og komme ind i dette århundrede.

Jeg vil derfor opfordre de forskellige fagforenings formænd/kvinder til ikke at gemme sig bag fortidens storhed, men til at tage imod formand for Krifa, Søren Fibiger Olesen’s opfordring til at blive en del af en konstruktiv dialog om, hvordan vi får fornyet måden at tænke fagbevægelsen ind i det danske samfund og dette århundrede.