Marie Brixtofte er en populær foredragsholder

Udgivet:29. januar 2022, 10.51

Læsetid:1 minut

Marie Brixtofte tog en selfie på Fermaten, hvor hele 181 havde sikret sig billet. Foto: Privatfoto

1 år siden

HERNING Marie Brixtofte er ikke bare datter af den kendte politiker Peter Brixtofte, der døde af sit alkoholmisbrug i november 2016.

Hun er også uddannet som både psykolog og økonom, byrådsmedlem for de radikale i Gentofte, forfatter og endelig foredragsholder. Det var i egenskab af det sidste, at hun torsdag aften gæstede Fermaten for at fortælle om en opvækst med en alkoholiseret far.

- Det er et stort privilegie at få lov til at tale for både Herning Kommunes ansatte og borgere - om noget så vigtigt som, hvad misbrug gør ved misbrugeren selv og hans/hendes pårørende omkring sig. Fra 18 år og op er vi 20 procent, der har haft forældre, der drak alt for meget, og det betyder, at vi er altså en del, der går rundt med en tung rygsæk, som virkelig kan spænde ben, fortæller Marie Brixtofte i en pressemeddelelse.

Hele 181 havde sikret sig en billet til foredraget.

Marie Brixtofte er allerede 24. februar tilbage i Herning, hvor hun holder foredraget »Senfølger, bagage og oprydning« i Huset No. 7 - det er et andet foredrag, end det hun leverede på Fermaten.