112

Fra døgnrapporten: 16-årig københavner trak en skruetrækker og ville slås med centervagt i Herningcentret

Her er dagens vigtigste sager fra politiets døgnrapport

Udgivet:24. maj 2023, 11.00

Læsetid:5 minutter

16-årig københavner ville slås med centervagt i Herningcentret: Lavede efterfølgende hærværk på banegården

HERNING Klokken 21.14 fik politiet en anmeldelse fra Herningcentret, hvor en centervagt ved indgang A havde bedt tre unge personer om at forlade stedet.

Den instruks var de unge tilsyneladende ikke meget for at efterkomme, så en 16-årig dreng fra København spurgte centervagten, om han ville slås, inden han skubbede til vagten. Den 16-årige hev også en skruetrækker frem. Den tabte han dog, så centervagten kunne samle den op. Den 16-årige dreng er sigtet for knivloven og for brud på ordensbekendtgørelsen.

Men han havde tilsyneladende ikke fået nok. Klokken 23.14 fik politiet anmeldelse om hærværk på banegården. Der var med hvid og orange farve malet på gulv, ruder og bænke på førstesalen, og da politiet fandt den 16-årig københavner, havde han en hvid og orange tusch på sig. Han er dermed blevet sigtet for hærværk, men han nægter sig skyldig.

---

Stod pludseligt i stuen: Yngre mand ville tælle ældre kvindes hævede penge

HERNING Tirsdag klokken 12.59 fik politiet en anmeldelse om, at en 83-årig kvinde havde haft uønsket besøg på Sprogøvej i Herning. En yngre herre stod pludselig i døråbningen til stuen og sagde, at han skulle tælle de penge, som kvinden netop havde hævet i banken.

Forinden var kvinden blevet ringet op af en, som udgav sig for at være fra Nordea, og politiets mistanke er, at den unge mand har fulgt efter hende.

Den yngre mand, som var gået ind til kvinden, har været rundt i stuen og i gangen, og han har stjålet en mappe med kontanter. Signalementet af manden lyder på, at han er dansk af udseende, lys i huden, 20-25 år, 170-175 centimeter høj og almindelig af bygning. Han talte dansk og var iført en grønlig trøje og nogle slidte bukser.

---

Sigtet for brandstiftelse

HERNING Politiet har sigtet to 16-årige drenge fra Lind og København i forbindelse med brandstiftelse på banegården i Herning.

Politiet oplyser, at signalementet fra overvågningsbilleder umiddelbart passer på de to knægte, men de nægter at have noget med ildspåsættelse på dametoilettet at gøre.

--

To gange gav mistanke pote: Politiet fandt hash hos den ene og amfetamin hos den anden

HERNING Tirsdag klokken 13.40 traf politiet en 29-årig mand på Brændgårdsvej. Der var en mistanke om, at han havde hash på sig, men det havde han ikke. Det havde han til gengæld hjemme på bopælen. Her fandt politiet 75 gram hash og en digital vægt, og den 29-årige har erkendt, at hashen var med salg for øje.

En time senere samme eftermiddag træffer politiet en 44-årig mand. Også her er der en mistanke om, at han har narkotika på sig, men det havde han ikke. Det havde han til gengæld derhjemme. Politiet fandt 12,15 gram amfetamin, og han er også sigtet for at være i narkobesiddelse med henblik på salg.

--

Narkobilist stoppet

HERNING Tirsdag klokken 14.15 blev en 34-årig mand anholdt og sigtet, da han blev stoppet på Dalgasgade i Herning. Narkometertesten slog ud, og han skulle derfor have udtaget en blodprøve.

---

Vikaren gik på rov: Grim overraskelse for natholdet på småkagefabrik

NØRRE SNEDE Hos Kelsen Småkager i Nørre Snede gik natholdet tirsdag morgen ud i omklædningsrummet efter nattens vagt og blev mødt af en grim overraskelse. Hele omklædningen viste sig at være gennemrodet. Blandt meget andet manglede et sæt bilnøgler og en bil. Det lykkedes i løbet af morgenen politiet at finde den stjålne bil på en adresse i Silkeborg. Det fortæller Erik Kristensen fra lokalpolitiet i Herning.

- Her anholdt vi en 23-årig kvinde, som har været ansat som vikar på fabrikken. Hun har dog formentlig været i ledtog med en mandlig medsammensvoren, og ham søger vi efter nu, siger Erik Kristensen.

---

Tyveri fra grønt område: Kommune-bænke forsvundet i Brande

BRANDE Det plejer at være et populært afslapningssted for særligt pensionister og unge mennesker på en date, men det kan godt blive lidt svært ved Strømmen i Brande, hvor to af Ikast-Brande Kommunes bænke er forsvundet i tidsrummet mellem 20. maj klokken 5 og 22. maj klokken 8. Bænkene, som ellers er fastboltet til jorden, er blevet stjålet og har en værdi på i alt 44.000 kroner.

---

Fuld dieseltyv blev afsløret: Forsøgte at stjæle brændstof

BRANDE En virksomhed med adresse på Herningvej i Brande har den seneste tid været plaget af tyverier af dieselolie. Derfor har ejeren sat et kamera op. Det registrerede natten til onsdag, at en bil kørte op mod en af dieseltankene. Ejeren var hurtigt fremme og fik jagtet bilisten og tilkaldt politiet, som fik standset en 52-årig mand og sigtet ham for tyveri af brandstof. Bilisten var påvirket under kørslen.

---