Frihed er ikke gratis

Udgivet:20. september 2022, 12.22

Læsetid:2 minutter

Michael Norup. Foto: PR-foto

Af Michael Norup. Søvænget 69 Sunds, folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti

FORSVAR Vores forsvar er en hjertesag, som Det Konservative Folkeparti altid har kæmpet for.

Et stærkt forsvar er fundamentalt for et lands sikkerhed. Vi er en del af Nato-alliancen. Det betyder, at vi beskytter hinanden.

Derfor skal Danmark selvfølgelig altid leve op til sine forpligtigelser, så vi forsat har en stærkt allieret i Nato.

Vi har altid argumenteret for at bruge flere penge på forsvaret og vores sikkerhed. Men vi har oftest stået alene med de høje målsætninger.

Men med det nationale kompromis er man kommet i hus med at afsættes to procent af BNP til styrkelse af Forsvaret inden udgangen af 2033. Det betyder, at Danmark kommer til at bruge 18 milliarder kroner mere på forsvaret hvert år.

Men hvad er der sket siden aftalen om at hæve forsvarets budget blev indgået i starten af marts måned? Intet!

Der blev med det nationale kompromis sendt et stærkt signal, som der sikkert var brug for, men jeg er optaget af mere end signaler. Det er indholdet og et nyt forsvarsforlig som er afgørende.

Derfor er det trist, at regeringen ikke har indkaldt til forhandlinger om, hvordan pengene skal bruges, og hvordan der skal budgetteres i forsvaret fremover.

Vi har et forsvar, som har mangler på de fleste hylder, vi skylder det at komme i gang.

At styrke vores forsvar med nyt materiel og mere personale er ikke noget, man bare gør. Der findes ikke et supermarked, hvor vi lige kan shoppe det, vi mangler. Derfor er det vigtigt, at vi kommer i gang og får planlagt, hvordan og hvor vores forsvar skal styrkes. Hvilke styrkepositioner det danske forsvar skal have, så vi står stærkest - også sammen med vores allierede. At vi får placeret ordre på det materiel, vi har brug for, for vi er jo desværre ikke de eneste, der er på markedet for at købe materiel, så hvis ikke vi skal bagerst i køen, så er det nu, vi skal i gang.

Regeringen og Mette Frederiksen er gået i valgkamp, så lad os nu få det valg, så vi kan komme i gang med arbejdet med rent faktisk at styrke forsvaret - også i handling.

Forsvaret skal styrkes - for at passe på os selv. Og så skal vi gøre det af respekt for de ansatte i vores forsvar. For vi skylder at passe på dem, der passer på os. Alt andet er helt urimeligt.

Indlæser debat