Afsløret: Her er kalven - og en plan

Indfangningen af en herreløs kalv er rykket nærmere

6. februar 2020, 21.38

Her er den så. Kalven uden navn og ejer. Foto: Henrik Lind Jørgensen

SDR. FELDING Indtil for få dage siden virkede det lettere uoverskueligt at skulle indfange en herreløs og uregistreret sort kalv, der går i et lille skovområde ved Sdr. Felding, men Pernille Venø, som bor tættest på kalvens tilholdssted, begynder at øjne en mulighed.

- Forleden kom min kæreste helt tæt på den, og han havde også et reb med, men da han var halvanden meter fra kalven, stak den af, fortæller Pernille Venø.

Herning Folkeblad har skrevet om kalven et par gange den seneste uge, og efter flere forgæves henvendelser er politiet også begyndt at interessere sig for den kulsorte kalv, der ikke har det obligatoriske gule øremærke.

Geder og gulerødder

Pernille Venø ved ikke, hvor kalven kan komme fra, og hun har ikke hørt nogle naboer kende til den, men hun har prøvet forskellige tricks for at lokke den til.

- Forleden tog jeg mine tre geder og satte ud på marken. Samtidig stillede jeg en spand med foder, og det gjorde kalven så nysgerrig, at den kom tættere på. Den er også begyndt at spise af de gulerødder, vi lægger ud til den på marken, og måske er den ved at vænne sig mere til os mennesker, siger Pernille Venø.

Hun har også set bilspor i stubmarken, og derfor spekulerer hun på, om kalven er ved at blive en lokal seværdighed, selv om Herning Folkeblad ikke har skrevet, hvor den befinder sig.

Med kalvens mere tillidsfulde væremåde, tror hun, en indfangning er rykket nærmere.

Tættere på

Da avisen var forbi torsdag sidst på eftermiddagen, havde Pernille Venø ikke observeret kalven den dag, men bare et par hundrede meter nede i skoven var der pote - eller klov. Kalven gik og græssede i det fjerne, og efter et stykke tid, hvor den betragtede mennesket, der stod cirka 100 meter væk, kom den nærmere. Efter lidt bevægelse frem og tilbage lykkedes det til sidst at komme ind på fire-fem meters afstand af kalven.

Den virkede nysgerrig, som kalve naturligt gør, men også nervøs.

Et af de billeder, der blev taget af kalven, vil politiet gerne have til brug for den fremlysning, der sker af kalven. Pernille Venø tvivler på, det lykkes at finde en ejer, men hun har også en anden plan nu og her.

- Min kæreste og jeg har talt om, at vi stiller hestetraileren herud med noget foder i, og hvis kalven så går ind i hestetraileren, kan vi få fat på den på den måde, siger Pernille Venø.