Nyt job: Herningenser bliver chef for Metal Ligaen

Claus Fonnesbech bliver fra 1. juli administrations- og ligachef i Danmarks Ishockey Union

Udgivet:25. maj 2023, 19.05

Læsetid:2 minutter

Herningensiske Claus Fonnesbech (t.h) har ved en lang række VM-turneringer været presseansvarlig for det danske landshold. Her er det ved VM i Köln i 2017, hvor han sørgede for, at pressen fik et interview med Nikolaj Ehlers efter én af de danske kampe. Foto: Thomas Damm

Thomas Damm
Journalist
Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsjournalist på Folkebladet siden 2006. Har især fokus på ishockey. Er (desværre) ikke selv særligt sportsligt anlagt ... Født og opvokset i Aarhus så holder altid lidt øje med de hviie' fra Fredensvang. Tip mig gerne om stort og småt fra den lokale sportsverden!
Se flere artikler af Thomas Damm

4 måneder siden

ISHOCKEY Det er en erfaren ishockeymand, der fra 1. juli ansættes som administrations- og ligachef i Danmarks Ishockey Union.

Det er nemlig herningensiske Claus Fonnesbech, der får den post. Han bliver ansat til at tage over efter Kim Pedersen, der fra 1. april har været konstitueret direktør i unionen. Kim Pedersen fratræder igen allerede 1. november, fordi han er blevet ansat i en stilling som sports director i den internationale ishockeyunion, IIHF. Indtil da vil de to køre tæt parløb i unionen.

Claus Fonnesbech er allerede i dag tæt på ishockeyunionen, hvor han blandt andet arbejder med dommerudvikling. Han har i en lang årrække været presseansvarlig for A-landsholdet ved blandt andet A-VM og OL. Han var også med i den danske lejr ved det aktuelle VM i Finland og Letland. Claus Fonnesbech har været general manager for U20-landsholdet til en lang række slutrunder.

- Claus kender alle procedurer i Danmarks Ishockey union, har arbejdet tæt sammen med Kim og ikke mindst har Claus et kæmpe netværk, der rækker ud i alle grene af ishockey-Danmark og ud til alle klubber i landskabet, skriver unionen på sin hjemmeside.

Her beskrives det også, at »han besidder en rolig hånd og er en fremragende leder. Hans berøringsflade har været NHL-spillere, dommere, formænd, frivillige, administration - og alt det indimellem.«

I forhold til IIHF har Claus Fonnesbech mangeårig erfaring som result manager, hvor han har sørget for, at der bliver leveret hurtig og pålidelig statistik under eksempelvis VM-slutrundet. Ved VM i Herning i 2018 havde han titel som assistant director of sports and competition med ansvar for afviklingen af kampene i Jyske Bank Boxen.

Læs også
Han holder styr på VM-tallene Han holder styr på VM-tallene
Læs også
Han holder styr på VM-tallene