Ny direktør for foreningsidrætten

15. maj 2020, 15.14

Jens Otto Størup bliver ny direktør i DGI. Foto: PR-foto

IDRÆT 52-årige Jens Otto Størup tiltræder 1. juli som administrerende direktør i DGI, der har landskontor i Vingsted ved Vejle. DGI’s tæt på 650 medarbejdere arbejder med det klare mål at gøre flere danskere aktive, helst i en idrætsforening. Og historisk mange danskere er medlem af en idrætsforening. Det viser de medlemstal for 2019, som DGI netop har offentliggjort.

DGI’s formand, Charlotte Bach Thomassen, slår fast, at idræt betyder meget for millioner af danskere:

- Det kan vi også se nu, hvor corona-krisen har lukket stort set alt liv i idrætsforeningerne ned, og hvor det er tydeligt for alle, hvor meget vi savner de aktive fællesskaber. Jens Otto Størup bliver en vigtig drivkraft i fortsat at sikre folkelig bred opbakning til, at idrætsforeningerne også i fremtiden er en vigtig del af Danmarks DNA, siger Charlotte Bach Thomassen i en pressemeddelse.

Jens Otto Størup kommer fra en stilling som direktør i Motorstyrelsen under Skatteministeriet. 2011-2017 var han administrerende direktør i Nordjyllands Trafikselskab, 2006-2011 administrerende direktør i Nordsøen Oceanarium & Forskerpark i Hirtshals.

Han er uddannet økonom fra Aalborg Universitet og har blandt andet suppleret med en bestyrelsesuddannelse og en MBA. Han er desuden bestyrelsesmedlem i Tryghedsgruppen og Forenet Kredit.

Privat bor Jens Otto Størup i Hjørring med sin kone, Anette, og det yngste af parrets tre børn. Favoritidrætten er cykling, gerne mountainbike i de nordjyske klitplantager. Han har også cyklet med Team Hjørring til Paris.