Opskrifter: Gode grønne sager

Læsetid:6 minutter

Dette er ikke en vegetarisk kogebog. Det er en bog, der handler om grøntsager. I bogen beskriver vi mange forskellige grøntsager: deres udseende, smag, struktur, duft og hvordan de dyrkes. Vi laver mad med de forskellige grøntsager, fordi vi synes, de smager fantastisk. Vi fortæller om deres unikke teksturer, smagsnuancer, dufte og farverigdom. Vi har skrevet bogen, fordi vi elsker grøntsager. For selvom der er gode etiske, sundhedsmæssige og politiske grunde til at begrænse sit indtag af kød og erstatte det med grøntsager, er det ikke derfor, denne bog er blevet til. Den er ikke skrevet med en spændetrøje på. Den er skrevet af lyst og af kærlighed til grøntsager. Fordi grøntsager ikke behøver andre årsager end deres æstetiske kvaliteter for at blive skrevet om. Nogle vil måske mene, at det kommer ud på et, om man spiser en grøntsag, fordi den er lækker, eller fordi den er klimavenlig. Men det er vi ikke enige i. Der er meget af klimadebatten, der handler om at begrænse og lægge bånd på os selv, med god grund. Men det er ikke kun et fravalg at spise grøntsager. Det er, for os, et tilvalg. Vi håber med denne bog, at du vil have det på samme måde, når du er færdig med at læse den.

Ganbian Sijiduo - fry fried grønne bønner. Foto: Theis Bothmann

Ganbian Sijiduo - fry fried grønne bønner (4 personer)...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på herningfolkeblad.dk?

Første måned for 1 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Køb adgang til Din Søndag for 49 kr.

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind