Mindre plads til blandt andet unge med særlige behov under torvedage

Udgivet:21. februar 2022, 13.01

Læsetid:1 minut

Der er dårlig plads til trehjulede cykler i cykelstativet foran biblioteket (bagerst i fotoet), når der tirsdage er torvehandel, skriver de to læserbrevsskribenter. Foto: Tom Laursen

Af Martin Sabroe Jensen og Troels Thylstrup. henholdsvis Ringkøbingvej 112 lej. 16, Herning, og Gl landevej 84, Herning, medlem af Socialdemokratiet

CYKELPARKERING Hver tirsdag er der torvedag på Tinghuspladsen, og her står forskellige handlende med deres boder fra klokken 10.00-12.30. Nogle dage i længere tid, da der er reserveret plads til torvedage fra klokken 6.30 til 15.00.

En af boderne bliver ofte slået op lige op ad cykelstativerne ved biblioteket, og her har vi så problemet: Cykelstativerne er som oftest flot benyttet også hen over middag blandt andet af unge med særlige behov - nogle af brugerne fra for eksempel Tre Birke og gangbesværede.

Når op mod en tredjedel af cykelstativerne ikke kan bruges i det tidsrum, bliver det meget udfordrende for ovenstående brugere at få let adgang til biblioteket, da de for eksempel bruger trehjulede cykler for at komme frem og tilbage.

Jeg håber, man fra kommunens side vil prøve at kigge på en anden opstilling af boder, så der igen kan blive plads til alle de besøgende på biblioteket og til torvedagene.

Læs også
Ulige konkurrence: Byråd indfører højere takster for boder i gågaden
Abonnement