Sundhedscenter genoptager tradition: Byder på søndagsture med gåtur og fortællinger

Udgivet:28. januar 2022, 20.34

Læsetid:1 minut

Et nyt år er lig med en række nye naturvandringer i Ringkøbing-Skjern Kommune. De guidede søndagsgåture er for alle interesserede - og har fokus på fællesskab såvel som naturoplevelser. Foto: Privatfoto

FASTER I Ringkøbing-Skjern Kommune har den sidste søndag i måneden traditionelt været lig med en frisk gåtur i naturen.

Og efter et par år, hvor corona-afstand og forsamlingsforbud har spændt ben for en del af de arrangerede fællesture, er søndagsaktiviteterne nu tilbage på programmet.

Årets første tur foregår i Faster Plantage i morgen, søndag 30. januar.

Det fortæller Sundhedscenter Vest i Tarm i en pressemeddelelse.

- Vi glæder os til at komme i gang igen, og det tror jeg også, at mange af de borgere, der tidligere har været med på søndagsaktiviteternes ture, gør, siger Lene Brodde, der er koordinator for Sundhedsfremme og Forebyggelse i Sundhedscenter Vest.

Det er 11. år i træk, at der arrangeres Søndagsaktiviteter.

Bag årets første tur står kommunens skovfoged Poul Gregersen, der sammen med lokale jægere vil guide rundt i den relativt lille kommunale Faster Plantage, hvor kommunen sidste år anlagde nye brede stier igennem varieret skov og langs gamle brunkulsudgravninger og jernbanespor.

Når Sundhedscenter Vest år efter år bruger tid og kræfter på at koordinere og planlægge Søndagsaktiviteterne, er det af den simple årsag, at en gåtur i naturen er at regne som en effektiv »vitaminindsprøjtning« for både folkesundheden og livskvaliteten.

- Formålet med gåturene er sundhed på flere planer, forklarer Lene Brodde:

- Søndagsaktiviteterne kombinerer viden om natur og kultur med fællesskab, frisk luft og motion. Og både når det gælder søndagsaktiviteterne og de individuelle gåture i naturen under Wild West Walk ’n’ Run-konceptet, kan vi jo se, at folk er rigtig glade for muligheden for at komme ud at få en ny oplevelse i naturen - en oplevelse, der kombinerer motion med naturoplevelser, lyder det fra sundhedsfremmekoordinatoren.