Skærpet sikkerhed efter dødstrusler på rådhuset

Trusler fra utilfreds borger mod navngivne medarbejdere medførte skærpet sikkerhed på Herning Rådhus

Udgivet:22. juli 2014, 14.37

Læsetid:1 minut

Foto: Nils Lund/arkiv

Palle Heering Nielsen
Journalist| phn@herningfolkeblad.dk

En 35-årig mand fra Herning var i går så utilfreds med kommunens behandling, at han ringede ind og truede personalet.

- Han fortalte, at hvis ikke hans sag blev afgjort i går, ville kommunen miste fem medarbejdere, og efterfølgende ville han tage livet af sig selv, fortæller Bent Smedegaard, sekretariatsleder hos lokalpolitiet i Herning.

- Det, der tricker os, er, at han var helt rolig og afklaret, da han talte med sekretæren. Derfor tager vi det meget alvorligt. Desuden har vi haft problemer med ham før, siger Brian Fonnesbæk, der er leder af sikkerhedsvagten på Herning Rådhus.

- Vi kaldte straks ekstra vagtmandskab ind. Vi vil køre med et forhøjet vagtberedskab ugen ud, fortsætter vagtlederen.

Efter det oplyste nævnte den 35-årige mand fem ansatte i Herning Kommunes familieafdeling ved navn, da han kom med sine dødstrusler. Tre af dem er på ferie.

Opkaldet kom klokken 11.15, og straks efter blev politiet informeret. Kommunen satte ekstra vagter på i tilfælde af, at den 35-årige mand skulle møde op på rådhuset, og en patrulje fra politiet blev sendt til rådhuset.

Anholdt i nat

Politiet ledte i går efter den 35-årige mand, og klokken fire i nat lykkedes det at finde frem til ham og anholde ham. Han er sigtet for trusler mod ansatte i offentlig tjeneste.

- Både politiet og kommunen ser meget alvorligt på sagen. Det er så groft, og det er langt over grænsen for, hvad man kan tillade sig, forklarer Bent Smedegaard.