Egetæpper er kommet på museum

5. maj 2021, 09.36

Alma Ulrikke Bille Strædes fotografiske frise med Ege Carpets maskiner kan indtil 23. maj ses på Kunsthal Charlottenborg. Foto: David Stjernholm

HERNING Det er lidt, som om Herning sniger sig ind overalt - således også i en aktuel udstilling på Kunsthal Charlottenborg.

Der kom en mail fra korleder Dorte Bille. Hun skrev:

»Min niece har været forbi Egetæpper for at fotografere de robotter, som producerer tæpper. Hun lader fotografierne indgå i sit kandidatprojekt fra Kunstakademiet, og hun debuterer i den kommende uge.«

Niecen, der hedder Alma Ulrikke Bille Stræde, er godt nok fra København, men alligevel ...

- Jeg har i forbindelse med mit afgangsværk på Kunstakademiet i København været en tur forbi Egetæpper og fotografere, fortæller kunstneren.

- Men mit værk har ikke noget med Egetæpper at gøre, andet end de havde, hvad jeg søgte. De har jo en kæmpe produktion og nogle industrivæve med robothjælp, som jeg var meget interesseret i, og det var det, jeg var forbi Herning for at fotografere.

- Billederne er endt som en stor fotografisk frise, eller et stort bagtæppe til en skulpturinstallation, som også er en del af mit værk, fortæller Alma Ulrikke Bille Stræde.

Det hele er udstillet på Kunsthal Charlottenborg. Udstillingen løber indtil 23. maj. øster

Indlæser debat...