Mindeord: Formand for LLO Herning var altid på lejernes side

Udgivet:16. januar 2023, 20.00

Læsetid:1 minut

Formand for LLO i Herning Jørgen Andersen døde 29. december. Foto: Adobe Stock Photo

8 måneder siden

MINDEORD Lars Dohn, næstformand i Lejernes Landsorganisation Herning, skriver mindeord over formand for LLO i Herning Jørgen Andersen, der døde 29. december:

Det er med sorg, vi må meddele, at Lejernes Landsorganisation i Herning mistede sin formand 29. december, da Jørgen Andersen afgik ved døden på Gødstrup Sygehus. Jørgen Andersen havde ved sin død været formand for LLO i Herning i 10 år.

Han blev født på et husmandssted i Dølby nord for Skive i 1950. Efter skoletiden i Skive tog Jørgen til Herning, hvor han blev uddannet på det daværende Herning Seminarium.

Da Jørgen blev færdiguddannet, var det vanskeligt at få arbejde som lærer. Han blev derfor vicevært hos Midtjysk Ejendomskontor.

Senere arbejdede han på Midtjysk Beton.

Jørgen var et meget privat menneske. Han lukkede kun få ind i sit private rum. Han interesserede sig for idræt og var ivrig motionsløber, indtil en kræftsygdom satte en stopper herfor.

En anden interesse var veteranbiler. Han var ejer af to gamle biler af mærket Volvo. Den ene, en blå Amazon stationcar, blev brugt som vinterbil. Som sommerbil kørte han i en rød Amazon.

Jørgen var initiativtager til oprettelsen af en beboerrepræsentation i bebyggelsen Sydgaden Snejbjerg. Dette arbejde førte ham ind i LLO Herning, hvor han efter at være valgt til bestyrelsen blev formand.

Jørgen var meget interesseret i den komplicerede lejeret. Han deltog med stor interesse i LLO’s kurser og konferencer.

I alle formandsårene var han fast mand på LLO’s kontor i Østergade, ligesom han igennem de 10 år passede LLO’s telefon.

Ved Jørgen Andersens død har LLO mistet en ildsjæl, som altid var at finde på lejernes side.

Æret være hans minde.