Donationer rammer lige i »Hjertet«

Ikast Sparekasses Legat og Nordea Fonden er fremme med det store checkhæfte til Vision Vestergade

Udgivet:09. maj 2017, 10.30

Læsetid:3 minutter

International School Ikast-Brande (ISIB) bliver en aktiv bruger af det kommende fælleshus »Hjertet«, der er en del af projekt Vision Vestergade. Derfor var det oplagt, at skolen dannede ramme om en overrækkelse af to donationer på i alt 200.000 kroner. Flankeret af en masse glade skolebørn ses øverst: Thomas Hammelev Larsen, filialdirektør hos Nordea i Herning og Niels Laurits Thygesen, bestyrelsesformand på ISIB. Nederst sidder Ricardo Passo, headmaster på ISIB, Christian Blittrup, filialdirektør hos Nordea Ikast, Carsten Kissmeyer, formand for Ikast Sparekasses Legat og Jens Nørholm Andersen, bestyrelsesmedlem i Ikast Sparekasses Legat. Foto: Henrik Ole Jensen

Thomas Vang Nielsen
Journalist

6 år siden

Ikast-Brande Der er mange, som kan se det banebrydende i Vision Vestergade i Ikast.

Projektet skal skabe et nyt, fælles samlingspunkt for skoleelever, rideskole og socialøkonomiske arbejdspladser samt ikke mindst et hav af forskellige foreninger, klubber og aktiviteter.

De skal have hjemme på grunden mellem den internationale skole og den tidligere planteskole, hvor byggeriet af første etape er gået i gang.

Penge til en multibane

Nogle af de visionære er villige til at donere store beløb til skabelsen af projektet.

Derfor var repræsentanter fra Ikast Sparekasses Legat og Nordea Fonden mødt op ved en overrækkelse, der fandt sted mandag eftermiddag på International School Ikast-Brande på Bøgildvej i Ikast.

Skolen bliver en meget aktiv bruger af det kommende fælleshus »Hjertet«, der er samlingspunktet i Vision Vestergade.

Christian Blittrup, filialdirektør hos Nordea Ikast og Thomas Hammelev Larsen, filialdirektør hos Nordea i Herning overrakte på vegne af Nordea Fonden 50.000 kroner.

De penge skal øremærket gå til opførelsen af en multibane i den kommende aktivitetspark ved siden af Hjertet.

- Nordea Fonden har fire hovedtemaer, hvor donationer skal kunne passe i en eller flere af dem, hvis en ansøgning skal godkendes. Det er kultur, natur, motion og sundhed. Vi mener, at en multibane passer fint i tråd med både motion og sundhed, forklarede Thomas Hammelev Larsen om baggrunden for at bankens fond støtter det store projekt i Ikast.

Kommer mange borgere til gode

Ikast Sparekasses Legat donerede 150.000 kroner til Vision Vestergade.

Pengene blev overrakt af bestyrelsesmedlem Jens Nørholm Andersen og bestyrelsesformand Carsten Kissmeyer.

Sidstnævnte kendes også som Venstrepolitiker og borgmester, men i dagens anledning var han mødt frem som legatuddeler.

- Vi sidder en lille bestyrelse, som mødes en gang om året for at se på, hvad vi gerne vil støtte. Vi synes, at opførelsen af Hjertet og aktiviteterne rundt om er en rigtig god idé, så det vil vi gerne støtte, fortalte Carsten Kissmeyer.

Pengene fra Ikast Sparekasses Legat skal anvendes til almennyttige, velgørende, uddannelsesfremmende eller erhvervsfremmende formål i tilknytning til Ikast og omegn.

- Hele grundlaget for legatet er, at det kommer byens borgere til glæde. Det er i høj grad foreninger og lignende, der vil komme til at nyde godt af pengene, så vi mener, at formålet er opfyldt, forklarede Carsten Kissmeyer.

Indvendigt eller udvendigt

De 150.000 kroner fra Ikast Sparekasses Legat er ikke øremærket en navngiven aktivitet.

Men det er sikkert, at pengene vil blive anvendt i forbindelse med Vision Vestergade og de mange aktiviteter, fortalte Niels Laurits Thygesen, der er bestyrelsesformand på den internationale skole.

- De kan bruges indvendigt eller udvendigt. De skal ikke gå til drift. De skal gå til noget konkret, men vi ved endnu ikke præcist hvad, forklarede Niels Laurits Thygesen.

- Billedlig talt skal de gå til noget, hvor der kan sættes et skilt på, tilføjede Carsten Kissmeyer og understregede endnu en gang, at pengene er doneret for at komme mange borgere til gode.