Butikkerne melder klar til forårets fester

Foråret og sommeren er sæson for de store fester. Lørdag kunne man få inspiration og gode ideer hos butikkerne i Strøgcentret

20. januar 2020, 10.55

Hoteldirektør Jesper Stadsvold Olesen stod med lidt mundgodt klar til en snak om at bruge selskabslokalerne ved Hotel Medi til den store fest - og naturligvis med tilbud om over­natning på de nyrenoverede værelser. Foto: Flemming Hansen

IKAST - Vi har haft en rigtig god dag, lød det fra indehaver af Vin & Gavehuset, Hartmut Wehmeier, da lørdagens fokus på forårets fester lakkede mod enden i Ikast Strøgcenter.

En række butikker og Vores Ikast havde lavet skarpe tilbud og inspiration til festtøj, sko, blomster, bordpynt, mad, bordkort, invitationer, drikkevarer, gaver, hår, sminke, smykker, festlokaler og meget andet.

Vinen udvælges med omhu

Det vil være synd at sige, at inspirationsdagen trak et massivt publikum, men det var udmærket besøgt for en råkold og regnfuld dag midt i januar, mente vinhandleren.

- En dag som i dag gør, at folk får set udvalget, og så kan de vende tilbage senere. Jeg har til inspirationsdagen sammensat nogle gode tilbud, og de gælder i hvert fald frem til sommeren, sagde Hartmut Wehmeier.

Billigt stads fra Tyskland

- Man kan roligt bestille rigeligt med vine til sin fest, for jeg tager altid gerne de uåbnede flasker retur. Den mulighed har man jo ikke, hvis man har været ved grænsen efter noget billigt stads, lød det fra den lokale vinhandler.

Vin & Gavehuset havde lige haft besøg af et par, som skal holde deres barns konfirmation i år.

- I deres forberedelser er de nået til at finde vine til maden. Så de fik to forskellige flasker med hjem. De skal have nogle venner til middag i aften og vil foretage det svære valg sammen med dem, fortalte Hartmut Wehmeier.

Mad skal der til. Østerport Slagter var rykket »udenfor« i Strøgcentret med smagsprøver og inspiration til menuen. Foto: Flemming Hansen
Rex Blomster bød på kreative løsninger med bordpynt. Foto: Flemming Hansen
Vin & Gavehuset præsenterede vine til festen. Foto: Flemming Hansen
Festtøjet kan man også finde på Strøget - som her ved Mr. John. Foto: Flemming Hansen