Tusind tak til Parkskolen

8. november 2019, 13.56

Peter Langborg. Foto: Flemming Hansen

EFTER at der endelig er kommet mere fornuft ind over Socialdemokratiet omkring tilskuddet til friskoler, således at dette ikke nedsættes, er min forhåbning, at egenbetalingen - set i lyset af hvor givende, det er - der er på disse skoler, ikke afholder nogen fra at lade deres børn undervise på en af disse.

Min egen erfaring med friskolerne er ikke langvarig, men alligevel overvældende, i hvilken relation jeg gerne vil sige: »Tusind tak til Parkskolen for en fantastisk modtagelse af vores datter, Sabina«.

Det var en fantastisk stemning at møde allerede fra første minut på parkeringspladsen ved skolen, da jeg første dag afleverede hende på skolen. Vi var tidligt på den og kiggede billeder udenfor lærerværelset, for vi var da slet ikke vant til, at skolelærere havde tid til at agere overfor børn eller forældre udenfor skoletiden.

Men jo, vi havde stået der under et minut, da den første lærer kom hen og spurgte os, om vi fik hjælp? Vi fortalte, at vi havde en aftale med Betina, men var tidligt på den, da det først var umiddelbart før skoletidens begyndelse - klokken 8.10 - klokken var kun 7.50.

»Jeg får lige fat i Betina«, lød svaret dog prompte, og straks blev Betina hentet på lærerværelset.

På den korte tid, som gik, før Betina kom frem, kom endnu to lærere, som begge straks henvendte sig for at høre, om vi fik hjælp, hvilket vi alene kunne svare bekræftende på.

Vi sagde nu goddag til Betina, og hun fortalte, at to piger fra klassen var adviseret om at tage hånd om Sabina, så hun kunne komme godt i gang. Disse to piger dukkede op, mens vi stod og snakkede, og straks var pigerne sammen med Sabina og Betina på vej i klassen - klokken var nu cirka 8.00 - altså var der stadig 15 minutter til, undervisningen startede. Det ville aldrig have fundet sted på den skole, som Sabina kom fra.

Jeg blev tilbudt at komme med, men kunne straks se, at Sabina var i de bedste hænder skolemæssigt, som hun nogensinde havde været, så jeg takkede nej og kørte glad og lettet fra en fantastisk inkluderende og positiv oplevelse.

Tak til skolen, Betina og de to unge piger, som tog så godt mod Sabina, torsdag 3. oktober.