På den anden side af kameraet

Udgivet:08. februar 2023, 11.09

Læsetid:1 minut

1 måned siden

FOTOGRAFIET Herning Folkeblads nye fotograf, Chresten Bergh, har til fotografiet af sig selv lånt sit kamera til journalisten, der forinden er blevet instrueret i, hvordan man tager et godt portrætfotografi:

Fotoet skulle tages på en helt almindelig gråvejrsdag, og sådan en dag byder faktisk på noget dejligt blødt lys, som er glimrende at fotografere i. Derfor blev fotoet taget udenfor. Ud over lyset skal man tænke over komposition. I dette foto har vi arbejdet med at ramme den portrætterede ind. Valget faldt på porten ind til tinghuset, hvor gitteret dels danner en ramme, dels skaber en række lodrettet gentagelser i fotografiet.

Den portrætterede kigger over mod biblioteket, og på den måde kommer der lys på dele af ansigtet, mens andre er mørke. Flyttes hovedet få centimeter frem eller tilbage, bliver udtrykket ændret radikalt, ligesom der skal drejes minimalt med hovedet, før kun et øje er synligt, hvilket igen giver et helt andet fotografi.

Endelig er der den portrætteredes udtryk. Her kan vedkommende være glad eller ked af det, sur eller lykkelig, alvorlig eller neutral.

Det er vigtigt, at den portrætterede føler sig tryg i situationen, og derfor er det som fotograf vigtigt at knytte et bånd, inden der skal trykkes på udløseren. I dette tilfælde lavede vi interviewet først, og den portrætterede emmer da også af ro og tryghed ...