Populært bageri bliver på lokale hænder: Jeg ønsker at blive en del af byens liv

Ejeren af Vestbyens Bageri i Ikast har købt Bording Bageri og flytter selv ind i den tilhørende bolig i Bording

4. juni 2020, 08.07

Lene Nielsen og Thomas Antonsen har ejet Bording Bageri siden 2005, men nu er forretningen solgt til Jes Aaby Jensen (t.h.), som også ejer Vestbyens Bageri i Ikast. Med i købet fulgte en privatbolig, hvor Jes Aaby Jensen fremover vil have bopæl. Foto: Flemming Hansen

BORDING-IKAST - Jeg så en god mulighed, og jeg vil gøre mit bedste, fortæller 43-årige Jes Aaby Jensen, der nu kan kalde sig ejer af Bording Bageri.

Han overtager den kendte og populære forretning på Bredgade efter Lene Nielsen og Thomas Antonsen, som har været ejere siden 2005.

Jes Aaby Jensen driver i forvejen Vestbyens Bageri på Jens Holdgårds Vej i Ikast, og han ser et stort potentiale i at udnytte bageovne og andre produktionsfaciliteter begge steder.

- Jeg flytter hele min konditorafdeling til Bording, og så samler jeg produktionen af brød i Ikast. Vi har to biler, der kører ud med varer til erhvervskunder, og de kan så køre konditorkager fra Bording til Ikast og brød den anden vej, siger den nye ejer af Bording Bageri.

Det bedste fra begge steder

Nybagte rundstykker lige fra ovnen vil man stadig kunne købe i både Bording og Ikast.

- Rundstykker er for skrøbelig en vare til at blive transporteret rundt, hvis de stadig skal være perfekte, og det skal de, understreger Jes Aaby Jensen og fortsætter:

- Navnet Bording Bageri forbliver det samme, men med hensyn til sortimentet kommer jeg til at ændre lidt i konceptet, så det bliver mere, som jeg har det i Vestbyens Bageri. Heldigvis vil bagersvenden i Bording gerne fortsætte i jobbet, så vi kan videreføre den høje standard. Alle de bedste ting, som Thomas har skabt gennem årene, vil jeg forsøge at videreføre, siger Jes Aaby Jensen, som oprindelig er fra Aalborg og har været bagermester i 15 år.

Interesse helt fra Roskilde

Da Lene Nielsen og Thomas Antonsen overtog bageriet i Bording i maj 2005, var de henholdsvis 32 og 33 år og flyttede til det midtjyske fra Gedsted i Himmerland.

12. februar 2020 offentliggjorde de, at det var tid til at gå nye veje og satte derfor bageriet og den tilhørende privatbolig til salg hos Nybolig Ikast.

- Jeg havde forventet, at situationen omkring corona ville forværre mulighederne for et salg, men vi har haft interesse helt fra Roskilde. Der har været fire forskellige til fremvisning, og endnu flere har ringet på det, fortæller ejendomsmægler Joachim Glerup Verwold.

Mægleren kom på lidt af en opgave, da sælgerparret understregede, at køber skulle erhverve både bageri og bolig. Forpagtning var ikke en mulighed.

Men Joachim Glerup Verwold løste opgaven, og der kommer snart nye navne på boligens postkasse.

- Jeg flytter selv til Bording sammen med min kæreste. Vi bor til leje i Ikast, men nu kan vi få vores helt eget. Jeg ønsker at blive en del af byens liv og at drive Bording Bageri, indtil jeg går på pension, siger Jes Aaby Jensen.

- Alt personale i butikken har fået tilbuddet om at fortsætte, og de fleste har sagt ja, tilføjer han.

Det skal de nu

Thomas Antonsen har fået job som bager i køkkenet på Idrætsskolerne Ikast (ISI). Han har første arbejdsdag mandag 22. juni.

- Det er enormt vemodigt at sælge bageriet, for man lægger jo meget energi og tid i det. Det har været 15 spændende år, hvoraf det meste af tiden har været sjov, siger Thomas Antonsen, der flytter til Bording Kirkeby.

Lene Nielsen har fået arbejde ved et outlet i Viborg.

- Jeg har også mit massagejob ved svømmebadet, som har været lidt på pause. Men nu får jeg tid igen. Jeg bliver her i byen. Jeg flytter til Firhuse, fortæller Lene Nielsen, som sender en hjertevarm hilsen til de mange mennesker, som gennem årene har hentet brød, rundstykker og andre lækkerier på Bredgade 1.

- Folk i Bording er fantastiske til at støtte op om det lokale, så tusind tak for 15 år. Vi er meget taknemlige, siger Lene Nielsen.

Hun og Thomas Antonsen holder deres sidste åbningsdag fredag 19. juni.

Derefter er bageri og butik lukket, mens der pakkes flyttekasser og gøres hovedrent.

- Jeg åbner onsdag 24. juni, fortæller Jes Aaby Jensen.