Herningenser til tops i regionen

Anders Kjærulff, der kommer fra et topjob i Silkeborg Kommune og tidligere har været i Herning, bliver ny koncerndirektør i Region Midtjylland

29. november 2019, 11.02

Anders Kjærulff er fra 1. januar ny koncerndiretør med overordnet ansvar for Psykiatri og Social, Regional Udvikling, Præhospitalet, Indkøb & Medico­teknik, Koncern Kvalitet, Koncernøkonomi, Koncern HR og større byggerier i Region Midtjylland. Foto: PR-foto

REGIONSDIREKTØR Regionsrådet i Region Midtjylland har nu sat navn på, hvem der fra 1. januar skal være ny koncerndirektør i Region Midtjylland og medlem af regionens direktion. Valget er faldet på en topleder med baggrund i den kommunale verden.

- Anders Kjærulff har erfaring med at drive store og komplekse velfærdsområder. Han er ambitiøs og klar på sine mål og samtidig en god netværker med en lyttende og involverende ledelsesstil. Det miks er afgørende, når man skal lede store forandringsprocesser, siger Anders Kühnau (S), regionsrådsformand i Region Midtjylland, i en pressemeddelelse.

Anders Kjærulff er uddannet i statskundskab fra Aarhus Universitet, 59 år og bor i Herning. Hans arbejdsliv begyndte som AC-fuldmægtig i Herning og Aarhus kommuner, og den første lederstilling fik han som sekretariatsleder i Hadsten Kommune i 1989. Siden har der stået ledelse på dagens program, primært inden for social-, sundheds- og kulturområdet.

Han kom til Silkeborg Kommune som direktør i 2016 efter syv år som direktør i Holstebro Kommune.

I Silkeborg Kommune er han i dag medlem af direktionen og har det overordnede ansvar for sundheds- og ældreområdet, psykiatri-, handikap- og socialområdet samt beskæftigelsesområdet.

Stillingen som koncerndirektør i Region Midtjylland blev ledig, da Christian Boel tidligere på året blev ansat som regionsdirektør i Region Nordjylland. Regionens direktion består fra 1. januar af regionsdirektør Pernille Blach Hansen, koncerndirektør Ole Thomsen og koncerndirektør Anders Kjærulff.

Anders Kjærulff får det overordnede ansvar for Psykiatri og Social, Regional Udvikling, Præhospitalet, Indkøb & Medicoteknik, Koncern Kvalitet, Koncernøkonomi, Koncern HR og større byggerier.