Talentskole og hal til 100 millioner kroner: Her er vinderprojektet til udvidelsen af Sportscenter Herning

KPC har vundet den 100 millioner kroner store opgave at bygge ny talentskole og opvisningshal ved Sportscenter Herning

13. november 2019, 10.14

Talentskolen skal bygges sammen med Sportscenter Herning, som får en ny opvisningshal. Hele komplekset får en ny, fælles hovedindgang og forplads mod sydøst til Brændgårdvej. Illustration: KPC/Årstiderne Arkitekter

HERNING Eleverne i Brændgårdskolens Talentklasser, der i dag har til huse på Skolen på Sønderager, kan i 2021 se frem til at flytte ind i flotte nye rammer ved Sportscenter Herning.

Samtidig udvides sportscentret med blandt andet en ny opvisningshal med plads til 2000 tilskuere og en række andre faciliteter, og hovedindgangen vendes mod Herning by med en ny forplads.

Det nye byggeri vil blive en del af rigtig mange menneskers hverdag, da en stor del af faciliteterne bygges, så de kan bruges af både skolens elever og sportscentrets brugere.

Den samlede pris for det store byggeprojekt bliver i omegnen af 100 millioner kroner.

Et flagskib

Tre firmaer var prækvalificerede til at byde på projektet, og tirsdag blev Herning Byråd præsenteret for vinderprojektet, som er udarbejdet af KPC Herning i samarbejde med Årstiderne Arkitekter og ÅF Buildings.

Dorte West (V) er som formand for børne- og familieudvalget begejstret for de nye rammer, som talentklasserne får.

- Med vinderprojektet får vi lige præcis det, vi havde drømt om: Et flagskib for talentudvikling, der samtidig bliver en top-moderne skole, indrettet til at stimulere indlæring, samarbejde og kreativitet, siger hun i en pressemeddelelse.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at de rammer, vi fremover vil kunne tilbyde Brændgårdskolens Talentklasser, vil give optimale betingelser for elevernes talenter inden for idræt, musik eller sang, siger Dorte West.

Verdensklasse

Også Johs. Poulsen (R), formand for kultur- og fritidsudvalget, ser store perspektiver i nybyggeriet:

- Der er en række rigtige fine arkitektoniske greb i vinderprojektet. At få en ny samlet ankomst til centret vil løfte hele området. Samtidig leverer vi med den nye opvisningshal og en ekstra mindre hal nogle meget tiltrængte kvadratmeter, som foreningslivet i Herning har efterlyst længe. Kombinationen af nogle af vores mest talentfulde unge mennesker og de helt enestående faciliteter, vi nu får i det udvidede Sportscenter Herning, er intet mindre end verdensklasse, siger Johs. Poulsen i pressemeddelsen.

Byggeriet går i gang til foråret, og det samlede projekt står efter planen færdigt i den sidste halvdel af 2021.

Opvisningshallen får plads til 2000 tilskuere og skal både bruges til elitekampe og almindelig dagligdags brug i sportscenteret. Illustration: KPC/Årstiderne Arkitekter
Ny talentskole og opvisningshal

Brændgårdskolens Talentklasser har cirka 200 elever fordelt på ni klasser på 7., 8. og 9. årgang.

Det er planen, at talenteleverne flytter ind i den nye skole i 2021.

Det samlede byggeri bliver på omkring 9000 kvadratmeter og er budgetteret til godt 100 millioner kroner.

Byggeriet udføres af KPC Herning A/S i samarbejde med ÅF Buildings og Årstiderne Arkitekter.

Sportscenter Herning udvides med en ny opvisningshal til 2000 tilskuere. Den skal både rumme elitekampe og være supplement til den daglige brug af centeret.

En del af byggeprojektet er samtidig at etablere en ny fælles hovedindgang for Sportscenter Herning og talentskolen.

Derudover etableres en ny forplads i den sydøstlige del mod Brændgårdvej, så hele komplekset fremover vil vende sig mere mod byen.

Kilde: Herning Kommune