Offentlig transport: Hernings bybusser kører feriekøreplan fra på mandag

Hernings bybusser og flere regionale ruter skal køre med færre afgange fra på mandag

25. marts 2020, 13.20

Hernings bybusser overgår fra på mandag til feriekøreplan på grund af coronakrisen. Foto: Tom Laursen

HERNING Tjek Rejseplanen.dk hvis du skal med bybussen fra på mandag i næste uge.

Sådan lyder opfordringen til alle passagerer fra Herning Kommune, som oplyser, at Hernings bybusser og flere regionale ruter fra mandag 30. marts overgår til feriekøreplanen, som vil medføre færre afgange end normalt.

Det er især afgangene tidligt om morgenen og om aftenen, der vil være aflyst, ligesom der også vil blive skåret ned på afgangene midt på dagen.

Få kører med bybus

Midttrafik har i dag meldt ud til de busselskaber, der kører Hernings bybusser, at køreplanen skal skifte.

- Midttrafik har hidtil kørt normalt efter de regler, der er meldt ud af regeringen. Men da der er meget få passagerer i busserne, er det besluttet, at reducere afgangene, siger projektleder Lene Ahle Skoubo, der står for den kollektive trafik i Herning Kommune.

På grund af situationen omkring coronavirus er der foreløbig ingen bagkant på, hvornår busserne vil køre normalt igen.

- Passagererne kan regne med, at det vil blive meldt ud, når feriekøreplanen ophører, siger projektlederen, som oplyser, at den ændrede køreplan især vil berøre passagerer med kritiske funktioner, som skal på arbejde.

Forståelse og fleksibilitet

Beslutningen om at ændre køreplanen er truffet, fordi det hverken miljømæssigt eller økonomisk er forsvarligt at køre rundt med busser uden passagerer.

Herning Kommune håber, at områdets arbejdspladser, som har ansatte, der skal på arbejde tidligt om morgenen eller sent om aftenen, vil vise forståelse og fleksibilitet i situationen.

- Det er vores håb, at arbejdspladserne kan rykke lidt rundt på vagtplanerne, så en nattevagt eventuelt kan blive lidt længere, hvis feriekøreplanen forhindrer ansatte i at nå frem i rette tid, siger Lene Ahle Skoubo.

Midttrafik forventer at kunne informere mere om feriekøreplanen i morgen.