Viborg-læger sagde op, så urinvejskirurgien er rykket vestpå i utide

På grund af personaleflugt i Viborg er urologien rykket til Holstebro to en halv måned før planlagt

21. januar 2019, 14.06

Urinvejskirurgien, der blandt andet benytter sig af operationsrobotter, skulle egentlig først være samlet til april, men da personalet begyndte at sige op i Viborg, valgte man før jul at fremrykke sammenlægningen. Foto: Lars Work Kristensen

MIDTJYLLAND Med virkning fra sidste uge er urinvejskirurgien for den midtvestlige del af Region Midtjylland blevet samlet på Hospitalsenheden Vest i Holstebro, dog med en ambulant udefunktion på Regionshospitalet Viborg.

Sammenlægningen, der er en følge af regionsrådets budgetforlig fra september 2018, var egentlig sat til 1. april, men på grund af mangel på personale i Viborg er datoen blevet rykket to en halv måned frem.

Før jul viste det sig nemlig, at personalet hurtigere end ventet havde søgt væk fra afdelingen i Viborg.

- Manglen på personale er allerede nu større end forventet på grund af opsigelser og andre former for fravær. Rent praktisk betyder det desværre, at Urinvejskirurgi i Viborg har fået svært ved at få vagtplanerne til at gå op, sagde Hospitalsenhed Midts lægefaglige direktør, Claus Brøckner Nielsen, dengang i en pressemeddelelse.

Farvel til tre læger før jul

På det tidspunkt - på vej ind i den normalt ekstra travle vintersæson - havde de første 3 af afdelingens 11 læger allerede fundet andet arbejde. Også plejepersonalet var begyndt at søge væk, og det kneb med at få besat aften- og nattevagter. Den lægefaglige direktør vurderede derfor, at Viborg-afdelingen fra nytår ville være for sårbar over for sygdom blandt personalet og dermed »ikke længere tilstrækkelig robust«.

Urinvejskirurgisk Klinik i Viborg er nu administrativt lagt ind under Urinvejskirurgisk Afdeling i Holstebro, men vil stadig have dagkirurgiske operationer og ambulatoriefunktioner på Regionshospitalet Viborg. Større operationer og indlæggelser finder fremover kun sted i Holstebro.

Får besked om nyt mødested

Efter sammenlægningen vil enkelte patienter få besked om at skulle møde et andet sted end først planlagt.

- Vi stræber efter, at patienterne får tilbudt en tid på det hospital, der ligger tættest på deres bopæl. Men for at vi bedst kan udnytte den samlede kapacitet, kan man opleve, at ens behandling eller besøg bliver flyttet til en anden matrikel. Hører patienterne ikke noget fra os, skal man bare møde ind som planlagt, siger ledende overlæge Maiken Milly Howard Bjerggaard i en pressemeddelelse.

Urinvejskirurgisk Afdeling ved Hospitalsenheden Vest er specialiseret i undersøgelse, diagnostik og behandling af kirurgiske lidelser i nyrer og urinveje samt de mandlige kønsorganer, herunder vandladningsproblemer, forstørrelse af prostata, kræft i prostata, nyre, blære og testikel, sten i nyrer og urinveje samt potensproblemer. lwk

Læs også
Gødstrup hårdt ramt af spareforslag
Abonnement
Læs også
Video: Læge tjekker hjertets kranspulsårer på få minutter
Læs også
I Herning kan man få et hjertetjek på fem minutter - i stedet for at skulle bruge en hel dag i Skejby
Abonnement
Læs også
Hjerteambulance æder million-besparelser i Herning
Abonnement