Nytårstaler med kommunale perspektiver

10. januar 2022, 13.26

Tommy Tønning. Foto: PR-foto

HANDICAP Et forsinket, men alligevel godt nytår til alle.

Nytår er ensbetydende med nytårstaler. Jeg skal skåne jer for endnu en, men blot tillade mig at perspektivere kort over de glimerende taler, jeg hørte i dagene omkring nytår, og hvilke korte men klare linjer der kan tegnes til kommunalpolitik.

Handicappedes vilkår-værdig, ældrepolitik og brug for mere arbejdskraft i Danmark/Herning.

Dronning Margrethe rammede kort og præcist ind, hvordan vi behandler vores fysisk og psykisk handicappede i Danmark. Det gav mig endnu mere styrke og vilje til at vi i Herning Kommune bør og skal have endnu mere fokus på handicap-området i Herning Kommune. Vi skal finde varige løsninger, der er brugbare, og vi skal i fællesskab dagsordensætte hvilke områder, der lokalt er svære, og hvilke vi kan ændre landspolitisk. Vi skal have styr på økonomien, så vi ikke år efter år skal leve med meningsløse, urimelige besparelser. Det glæder mig, at vi i Socialdemokratiet igen har fået en ægte socialdemokrat i socialudvalget, og jeg forventer mig meget af denne medlemsindsats.

Værdig ældrepolitik. Et begreb som vores statsminister kom ind på i sin nytårstale. I min optik skal vi i Herning Kommune hurtigst muligt søge om at blive sat fri, således at vi kan gøre det, vi er allerbedst til, nemlig at udvikle nye måder at skabe en værdig ældrepleje og omsorg på. For det er der i høj grad brug for. Vi skal give vores dygtige ansatte inden for ældreplejen mulighed for at give den omsorg, de er allerbedst til, uden det dokumentationshelvede, de i dag er en del af. Vi foreslog i den socialdemokratiske gruppe for år tilbage inden for dagtilbudsområdet en analyse af, hvor meget tid pædagogerne brugte på skrifteligt arbejde. Det vidste sig, at de kunne reduceres med op til en time om ugen pr. pædagog, som kunne frigøres til tid med børn. Gad vide hvordan det ville se ud, hvis vi lavede den samme undersøgelse inden for ældreplejen!

Mere arbejdskraft og måske endda udenlandsk. Også et udsagn der kom frem i statsministerens nytårstale. Som formand for beskæftigelsesudvalget i Herning Kommune er jeg, og har jeg naturligvis været, meget optaget af dette de sidste par år. Nu har borgmesteren nedsat et § 17-udvalg, med det eneste formål at se på netop den problematik og komme med brugbare løsninger. Det ser jeg meget frem til, og jeg har store forventninger til netop det udvalg, og hvad de når frem til. De har jo fået en bunden opgave, de gerne skulle løse, og det forventer jeg naturligvis!

Derudover vil jeg selvfølgelig fortsætte min og beskæftigelsesudvalgets fortløbende arbejde med at udvikle det, vi har haft succes med de sidste fire år. Jeg har mange ideer i støbeskeen. Jeg tror blandt andet på et meget tættere trepartssamarbejde mellem fagbevægelsen-arbejdsgiverne og kommunen for at løse vores arbejdskraftmangel som en af mulighederne, og jeg ser frem til fire nye år, hvor vi skal udvikle og forandre endnu mere inden for beskæftigelse i Herning Kommune.

Så der er nok og tage fat på ud fra disse to markante nytårstaler. Jeg glæder mig meget til de næste fire år og takker endnu en gang for vælgernes tillid.

Indlæser debat