Tilbage på sejrssporet: Ikast sled sig til to point over Aarhus

Efter to nederlag på stribe vandt Ikast Håndbold 26-22 over Aarhus United

Udgivet:28. januar 2023, 20.32

Læsetid:2 minutter

Cecilie Brandt og Ikast Håndbold kom tilbage på sejrssporet med to lørdagspoint hjemme mod Aarhus United. Foto: Malene Tswai

Ole Bitsch
Journalist| +45 96 26 37 19 | obi@herningfolkeblad.dk
Jeg har været en del af Herning Folkeblads sportsredaktion siden 2015. Sammen med mine dygtige kolleger forsøger jeg at sikre den bedst mulige lokaldækning af vores fantastiske sportsområde. Har du et tip, en kommentar eller en god idé til en artikel, så send mig mig en mail eller giv mig et opkald.
Se flere artikler af Ole Bitsch

1 måned siden

HÅNDBOLD Det var nervøst, forkrampet og ustabilt, men lørdag aften kom Ikast Håndbold tilbage på sejrssporet.

Efter to overraskende nederlag på stribe i Kvindeligaen vandt Ikast-holdet med 26-22 hjemme i IBF Arena, hvor modstanderen var Aarhus United.

De to point var naturligvis det vigtigste udbytte hos de midtjyske værter, men matchen bekræftede, at Ikast-kollektivet for tiden virker skrøbeligt - i hvert fald i den hjemlige liga.

Således var det primært hjemmeholdets egen skyld, at gæsterne fra Aarhus United - nummer otte i tabellen - fik lov til at hænge på med 12-15 ved pausen og helt frem til kampens slutfase.

Læs også
<span>Choknederlag i grænselandet:</span> Ikast skuffer mod oprykker <span>Choknederlag i grænselandet:</span> Ikast skuffer mod oprykker
Læs også:
Choknederlag i grænselandet: Ikast skuffer mod oprykker

Som i de seneste par ligadyster leverede spillerne fra Ikast Håndbold igen en alt for stor fejlmargin - ikke mindst i offensiven, hvor der kampen igennem var sjuskede boldtab, angrebsfejl og alt for mange afslutninger på aarhusianernes keeper, den tidligere Ikast-målvogter Sabine Englert.

Den tyske legende, der indtil denne sæson spillede 13 år hos netop aftenens værter og for første gang siden afskeden var tilbage i IBF Arena, blev noteret for 18 parader og en redningsprocent på 41.

Heldigvis for topholdet var kollegaen i modsatte ende, Ikasts svenske landsholdskeeper Jessica Ryde, lige så skarp. Førstevalget nappede 17 parader og en redningsprocent på stærke 44.

Undervejs i lørdagsduellen valgte cheftræner Kasper Christensen at skifte ud på en lang række positioner, men et egentligt vellykket flow blev der aldrig tale om.

Fire minutter før tid var favoritterne blot foran med tre kasser, men træffere af Simone Petersen, Ingvild Bakkerud og Line Mai Hougaard sørgede for, at de to point - til sidst - kom forholdsvis sikkert i hus.

Topscorer for Ikast Håndbold blev Ingvild Bakkerud med seks scoringer.

Næste opgave er tirsdagens topopgør ude mod Nykøbing Falster Håndbold.

Indlæser debat