30.000 kroner til Herning Orienteringsklub

Orienteringsklub får bevilget stort beløb til at genoprette de faste poster

20. maj 2020, 12.04

Projektleder Asger Kristensen regner med at sætte gang i genopretnings-projektet efter sommerferien. Foto: Palle Heering Nielsen

HERNING Herning Orienteringsklub får støtte til genopretning af de faste poster. Det fortæller klubben i en pressemeddelelse.

Klubben har fået bevilget 30.000 kroner i støtte fra DIF og DGI´s foreningspulje. Med bevillingen kan klubben se frem til at komme i gang med at renovere de faste poster.

De faste poster bruges især af områdets skoler, men da posterne også tæller med i Dansk Orienteringsforbunds landsdækkende konkurrence i at finde flest poster, kan den lokale klub se, at der hos landets øvrige orienteringsløbere er stor rift om at finde posterne omkring Herning.

- Over hele Midtjylland har vi gennem de seneste 15 år opsat cirka 1500 faste poster, oplyser projektleder Asger Kristensen.

- Men efterhånden trænger en del af især de først opsatte til nye stolper, ligesom også skilte og klippetænger trænger til fornyelse. Med bevillingen kan vi investere i mere holdbare stolper, men også dyrere stolper. Jeg regner med, vi går i gang lige efter sommerferien.

Run på hjemmeside

I klubben glæder formand Søren Andersen og de godt 100 medlemmer sig over at kunne komme i gang med projektet - og forhåbentlig byde velkommen til en masse nye medlemmer i klubben.

- Især her under corona-epidemien har vi bemærket, at mange familier benytter sig af denne mulighed for at komme ud i naturen. Der har været run på vores hjemmeside, hvorfra kort med posterne gratis kan udskrives, lyder det fra formanden.

Orienteringsklubben har modtaget bevillingen på de 30.000 kroner fra DIF og DGI’s foreningspulje, der årligt uddeler cirka 44 millioner kroner til projekter i idrætsforeninger.