Tidligere Ikast-præst fylder 75

26. marts 2021, 12.04

Tidligere sognepræst Kai Bohsen, Ikast, fylder i dag 75 år. Foto: Henrik Ole Jensen

75 ÅR Tidligere sognepræst Kai Bohsen, Jeppe Aakjærsvej i Ikast, fylder i dag, fredag 26. marts, 75 år.

Selv om Kai Bohsen gik på pension som sognepræst i 2012, er han stadig med mellemrum indkaldt som vikar i egnens kirker - senest har han været to og et halv måned ved Ikast Kirke og dermed retur i det sogn, hvor han var sognepræst gennem 19 år.

Ud over det fortsatte engagenemt i folkekirken har Kai Bohsen gennem en længere årrække været formand for Folkekirkens Café og Dagligstue i Ikast. Han kalder det senest corona-år for »en hård tid« for værestedet og dets brugere. Men heldigvis har man kunnet holde åbent det meste af tiden, selv om det har været med restriktioner som større fysisk afstand og færre brugere i huset ad gangen.

Bohsen er ikke uvant med engagement og formandsposter. Gennem 24 år frem til 2009 var han i bestyrelsen for KFUM’s Soldatermission i Danmark - en del af årene som landsformand.

Selv om Kai Bohsen allerede som barn drømte om at blive præst, kom han til at gå en omvej frem mod teologistudiet, som han først tog hul på som 32-årig.

Inden da havde landmandssønnen fra Hedensted være omkring både arbejde i landbruget, højskoleophold, en pædagoguddannelse og arbejde for KFUM og K.

Han har tidligere beskrevet studieårene ved Aarhus Universitet som slidsomme, men med god opbakning fra hustruen Anna-Margrethe Bohsen på sidelinjen.

Som færdiguddannet teolog fik Kai Bohsen job som præst ved Fredens Kirke i Herning fra 1985-92, hvorefter han kom til Ikast Kirke og blev der til pensionen.

Kai Bohsen er far til tre sønner og pt farfar til syv børnebørn - nummer otte i rækken er på vej inden for de kommende uger. -SEJER

Indlæser debat...