Campist på Landsskuet for 14. gang: - Det er det sociale, vi kommer for

For Henning Bertelsen og hans familie er det blevet en tradition at campere på Landsskuet - også selvom de ikke længere har dyr med

7. juli 2018, 16.02

Henning Bertelsen med sønnerne Mikkel (t.v.) på seks år og Mads på otte år. I år er Henning Bertelsen med som racerepræsentant for Shire-hestene, men sidste år havde familien deres egne heste med. - Vi har jo selv avlet i 15 år og sidste år havde vi den bedste hingst, som fik 24 point og ærespræmien. Foto: Tom Laursen

Solgte alle sine heste

Få hundrede meter fra staldene har Henning Bertelsen og hans familie bosat sig på campingpladsen. Det er 14. gang, at de er med på Landsskuet i Herning, men første gang at de ikke har heste med.

I mange år har han og familien selv holdt og avlet heste af racen Shire, som de har haft med på dyrskuet til bedømmelse.

- Vi solgte vores heste sidste år, så nu er jeg med som racerepræsentant for vores race, fortæller Henning Bertelsen, mens han står foran den medbragte campingvogn med fortelt.

Når man som han har været på Landsskue mange år i streg, bliver det hurtigt en tradition og en selvfølge, at man skal af sted hvert år.

- Der er et godt sammenhold, og så er det bare hyggeligt at være heroppe. Så har vi fået børn, siden vi begyndte at være med, og de synes jo også, at det er sjovt at være heroppe, fortæller han og kigger smilende på sine to sønner, der grinende leger i græsset med deres nyerhvervede hundehvalp, der dog ikke skal udstilles.

Ingen grill i år...

Læs denne artikel

- og alle andre på Herning Folkeblad fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Adgang til debat

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til debat

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos Læserklubben